Springvandsdebat: - En lang række af overgreb mod et kunstværk


Springvandsdebat: - En lang række af overgreb mod et kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nils Bennicke, Skovvej 22, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Angående hr. Bruno Hansen og hr. Kurt Sorknæs' udfald mod at flytte havfruespringvandet til en plads midt på torvet.

Hvis jeg ikke tager meget fejl, så er springvandet flyttet fra den plads for mange år siden - sikkert af byrådet - og det er gjort flere gange. Ned på havnen, ud i skoven og ned i dammen - og til sidst ned i hullet.

Nu er der så en kreds af borgere, der siger stop til byrødderne, og så er det galt. Der har været tale om en lang række af overgreb mod et kunstværk, en gave til byen skænket af hr. Wessel, tegnet og udført af hr. F. Jørgensen og kunstner Niels Hansen Jacobsen. Det har vi fået at vide af Vejen Kunstmuseum, som har forstand på den slags ting og særligt på Niels Hansen Jacobsens kunstværker.

Så når vi nu er i gang med det med overgreb mod kunst af byrådet, så er de allerede godt i gang med et nyt overgreb.

Byen modtog Terningen for nogle år siden, vist nok fra Statens Kunstfond, udført af kunstner Jørn Larsen; en stor installation, som bestod af brolægning, tre store træer samt flere andre beplantninger omkring Terningen. Jeg er sikker på, at vi i kommunen har tegninger af værket, som det var, da vi overtog det. Det har byrådet allerede fået ødelagt, brolægninger, træer, beplantning er væk, og Terningen er sat over i et hjørne ligesom Havfruen, så når de herrer efterlyser mere kunst til byen, tænker man - uha, kan det dog gå?

PS. Jeg ved godt, at Terningen blev flyttet for at få trafikken igennem, men så må man genopstille værket et sted, hvor hele værket kan stå - ikke kun noget af det.

Derfor skal Havfruen op ad hullet og anbringes i en muret installation som det værk, vi fik i gave af hr. Wessel. Og det må gerne være midt på Torvet, hvis man spørger mig. Så må festivaldeltagerne jo gå udenom.

Springvandsdebat: - En lang række af overgreb mod et kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce