Skoledebat: Beslutningen ligger nu det rette sted - i byrådet


Skoledebat: Beslutningen ligger nu det rette sted - i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Erik Hornemann, Birger Jensen, René Haahr, Per Nykjær Jensen, Jesper Ullemose og Mette Kristensen, Venstres byrådsgruppe
Katrine Becher Damkjær
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Kompetencen til at træffe beslutningen om at lukke en skole eller en skoleafdeling ligger nu det rette sted. I Venstre påtager vi os gerne ansvaret for Svendborg Kommunes skolestruktur. Modsat et flertal i kommunalbestyrelsen ønsker vi ikke at smøre en så vidtgående beslutning af på en skolebestyrelse.

Derfor bad Venstre Undervisningsministeriet verificere, at det er Folkeskolelovens §40, stk. 2, nr. 2, som fastlægger, at beslutningskompetencen ikke kan uddelegeres til skolebestyrelsen. Præcis sådan står det også skrevet i den gældende styrelsesvedtægt for Svendborg Kommunes folkeskoler, som blev vedtaget i 2014.

I forrige uge fik vi ministeriets ord for, at kommunalbestyrelsen ikke har lovhjemmel til at fralægge sig ansvaret for skolestrukturen, sådan som et flertal ellers havde ønsket det, og vi er glade for nu at være nået hertil. I Venstre bakker vi fortsat op om maksimal kompetence til skolebestyrelserne, herunder også beføjelsen til at fordele klasserne på skolens afdelinger. Den beføjelse mener vi fortsat, at skolebestyrelsen skal have, men vi har aldrig lagt stemmer til en beslutning om at udvide kompetencen til at lukke en skole eller afdeling, som det ellers bliver italesat fra flere sider.

Et flertal må nu tage konsekvensen af svaret fra Undervisningsministeriet til efterretning, og det har givet trængsel ved håndvasken.

Og nej! - vi har ikke handlet i 11. time. Ingen kan være i tvivl om, hvor man har Venstre, når det gælder den decentrale skolestruktur.

Garantiordningen som blev indført i 2014 har signaleret viljen til at investere i udvikling af kommunens lokalsamfund, og ikke mindst at skabe ro omkring eksistensgrundlaget for skoler, dagtilbud og bosætning, men desværre må vi nu konstatere, at denne vilje ikke længere eksisterer.

Vi er bekymret for, at et flertal nu skaber uro og usikkerhed om fremtiden for kommunens lokalsamfund, og vi vil fortsætte med at kæmpe for udvikling og vækst i hele kommunen, også selvom det koster lidt. På den lange bane betaler det sig at investere i en kommune i balance.

Skoledebat: Beslutningen ligger nu det rette sted - i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce