Debat: Vedligeholdende træning til ældre


Debat: Vedligeholdende træning til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Klit, svarer lørdag den 28. januar på læserindlæg fra bekymrede medlemmer på Let Motions hold i Svendborg Senior Idræt, at kommunen ikke vil stoppe tilbud om vedligeholdende træning for ældre i kommunen.

Kommunen er i gang med at gennemgå kommunens økonomi, for at finde områder, hvor der kan spares. Det lovpligtige tilbud om vedligeholdende træning til borgere i kommunen varetages i dag af foreningen, Svendborg Senior Idræt. Tilbuddet er aftalt til at omfatte en times træning efterfulgt af 45 minutters socialt samvær. Blikket er blandt andet faldet på de 45 minutters socialt samvær og her "finder kommunen det ikke rimeligt, at instruktørerne bliver lønnet (af kommunen) for at deltage i den sociale del efter træningen, hvor man (blot) drikker kaffe og hygger sig". De 45 minutter bliver imidlertid brugt til mere end blot kaffe og hygge, og det har vist sig nødvendigt, at instruktøren deltager.

Det er her, at der bliver talt om motivation for at fortsætte træning eller hjemmetræne - der er sågar hold, der med instruktørens gejst, holder hinanden op på at træne sammen i ferierne. Der er tid til at ordne den administration, der er med registrering af nye deltagere og deres betaling. Der er tid til samarbejde og problemløsning med borgeren, pårørende, terapeuterne eller plejen, hvor det er nødvendigt.

De 45 minutter med instruktørdeltagelse er derfor en vigtig og naturlig del af den samlede ydelse. Og det virker. For siden Svendborg Senior Idræt overtog den vedligeholdende træning i 2015, er det lykkedes at fastholde borgerne i træning mod en mindre egenbetaling, hvor det tidligere var slut efter 12 uger, evt. forlænget 12 uger på "kommunens regning". Det står kommunen frit for at vælge leverandør og indhold i den vedligeholdende træning til ældre borgere.

På samme måde er det op til Svendborg Senior Idræt at fastholde et kvalitetsniveau, som foreningen kan stå inde for. Vi har ingen fortjeneste af ydelsen. Vores frivillige bruger mere end 100 arbejdstimer årligt alene på administrationen af de seks Let Motionshold på plejecentrene. Hertil kommer mere end 350 timer som frivillige hjælpere under træningen og de efterfølgende 45 minutter.

Debat: Vedligeholdende træning til ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce