Debat: Vedligeholdende træning til ældre hører ikke op


Debat: Vedligeholdende træning til ældre hører ikke op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Som svar på de læserindlæg, der har været i avisen, hvor man beskriver en frygt for at kommunen vil ophøre med den vedligeholdende motion og træning for ældre, kan jeg oplyse, at den vedligeholdende træning ikke ophører.

Svendborg Senioridræt har gennem de sidste år stået for træningen til deltagernes og kommunens tilfredshed. Men med til den nuværende aftale hører, at instruktørerne bliver lønnet for at deltage i en social del efter træningen, hvor man drikker kaffe og hygger sig.

Kaffe og hygge er også utrolig vigtig, men i en tid hvor vi skal spare mange penge, og vi gennemgår kommunens økonomi med en tættekam, kan kommunen ikke betale instruktørerne for at drikke kaffe og deltage i den sociale del.

Efter udvalgets anmodning har forvaltningen derfor fremlagt forskellige modeller for Svendborg Senioridræt, hvor den sociale del med kaffedrikning og hygge er er taget ud af aftalen, men de modeller har Svendborg Senioridræt ikke ønsket at acceptere.

Vi vil gøre alt for, at den sociale del med kaffe og hygge skal fortsætte, men vi foreslår, at det er frivillige eller en medarbejder på plejecentret, der i en overgangsordning står for den del.

Det er en politisk prioritering, hvordan kommunens midler skal anvendes, derfor vil Social- og Sundhedsudvalget få forelagt sagen på næste møde, hvor udvalget skal tage stilling til om den nuværende ordning skal fortsætte, eller om der skal indgås aftale om andre modeller for et samarbejde om den vedligeholdende træning.

Men det vigtigste er, at den vedligeholdende træning for ældre fortsætter, uanset hvilken model og samarbejdspartner udvalget beslutter.

Debat: Vedligeholdende træning til ældre hører ikke op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce