Debat: Uholdbart på Svendborgbanen

Arkivfoto: Michael Bager

Debat: Uholdbart på Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Pendlerne på Svendborgbanen har trange kår, for DSB modarbejder efter bedste evne ved at undlade at købe nyt materiel, sørge for ordentlig vedligeholdelse af togvognene, og at der er personale nok. Vi, der pendler, har her efter sommerferien oplevet flere ugentlige afgange med overfyldte tog og aflyste afgange. Det betyder i den sidste ende et stort minus rent samfundsøkonomisk og miljømæssigt.

Samfundsøkonomisk betyder det tab for virksomhederne, fordi medarbejderne ikke kan komme frem til tiden. Miljømæssigt bliver flere og flere tvunget til at tage bilen for at komme frem, og dermed øges CO2-udslippet. Rent sikkerhedsmæssigt er det også uacceptabelt. Der er lovgivning ved transport af dyr, brandmæssigt hvor mange mennesker, der må opholde sig i et lokale etc., men indenfor togdriften råder der vilde vesten-tilstande.

Regeringen vil gerne have flere arbejdspladser placeret ude i kommunerne. Kommunerne vil gerne have stærke skattebetalende borgere, men en CO2-venlig infrastruktur såsom tog, så studerende og lønmodtagere kan komme til og fra arbejdspladsen, er totalt nedprioriteret. Det er planen at udlicitere Svendborgbanen i 2020. Det er uacceptabelt, at vi pendlerne skal betale i dyre domme, for at stå stuvet sammen som kreaturer, og gang på gang opleve at komme for sent.

Min opfordring til Faaborg-Midtfyn Kommune, Svendborg Kommune og nogle af de store arbejdspladser er: Samarbejd og få transportministeren og DSB i tale, for situationen er uholdbar.

Debat: Uholdbart på Svendborgbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce