Debat: Udvikling eller afvikling?


Debat: Udvikling eller afvikling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mette Kristensen, byrådsmedlem (V), Majvænget 1, Gudme
Roland Petersen
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: I den nordøstlige del af Svendborg Kommune er der en gruppe ihærdige ildsjæle, som i samarbejde med kommunen i en længere periode har arbejdet på at udvikle det meget omtalte landsbyklyngekoncept.

Borgerne kalder landsbyklyngen for "Gudmekongens Land", og formålet er at skabe udvikling og sammenhold på tværs af områdets lokalområder. På det seneste byrådsmøde 30. oktober vedtog et snævert flertal en ændring af forholdene på Stokkebækskolen. En beslutning som på ingen måde understøtter de ihærdige ildsjæles arbejde med landsbyklyngen.

Samtidig tilkendegav det samme snævre flertal at uddelegere en så vidtgående beslutning som at rømme en skoleafdeling til skolebestyrelsen. Det sidste mener jeg ikke, at vi som kommunalbestyrelse har lovhjemmel til, jævnfør Folkeskoleloven, men under alle omstændigheder bør det være en politisk beslutning og ikke en beslutning, der skal overlades til forældrebestyrelsen.

I Social- og Sundhedsudvalget sidder vi lige nu og skal forholde os til strukturændringer på plejecenterområdet. Her peges der på Hesselager Plejecenter, igen et skridt i retning af afvikling af kommunale aktiviteter og arbejdspladser i et mindre lokalområde.

Er det virkelig i den retning, det nye flertal, med Bo Hansen i spidsen, ønsker at kommunen skal udvikle sig? Skal vi med den ene hånd igangsætte bosætningsstrategi og landsbyklynger og med den anden trække tæppet væk under et lokalsamfund ved at lukke en skoleafdeling eller et plejecenter? Eller skal vi som en samlet kommunalbestyrelse arbejde for en kommune i balance?

Debat: Udvikling eller afvikling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce