Debat: Torvet i Svendborg endnu engang


Debat: Torvet i Svendborg endnu engang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Vivi Rosenlund , viro@faa.dk
Billede
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Jeg har med interesse fulgt med i debatten om torvet i Svendborg. Der er ingen grænser for, hvad manglen på 21 parkeringspladser på torvet kan føre til.

Omsætningen falder med en million pr. parkeringsplads. Handlen vil flytte til Rosengårdcenteret. Man kan næsten fornemme, at motorvejen Svendborg-Odense bliver fyldt op og Rosengårdcenteret kommer til at mangle parkeringspladser.

Desværre er det ikke parkeringspladser, der er skyld i, at forretninger lukker. Det er internethandel. Man har prøvet at skabe de optimale parkeringsforhold i Store Heddinge for at modvirke lukningen af forretninger. Det lykkedes ikke.

Institut for Centerplanlægning har lavet en fremskrivning på, hvordan udviklingen vil se ud for vores handelsbyer med 30 procent internethandel i år 2030. På Fyn vil kun være Odense, Nyborg, Svendborg og Middelfart.

Hvis internethandlen stiger til 50 procent i 2030 vil kun Odense og Svendborg overleve.

Hvem er det så, der har haft nedgang siden 2008-2015. Det er købmænd, boghandel, farve- og tapetforretninger, frugt og grønt, musikinstrumenter, computerforretninger, radio og tv, foto og babyudstyr. Alle på mellem 29 og 48 procent. Helt galt ser det ud for pladeforretninger med 77 procent.

Jeg vil derfor opfordre alle gode kreative mennesker i Svendborg til at være med til udvikling af Torvet, således at vi beholder Svendborg som handelsby og til gavn for erhvervslivet.

Debat: Torvet i Svendborg endnu engang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce