Debat: Privat bødejagt har politiets velsignelse

Omstridt parkeringsplads i Korsgade får ikke statsadvokaten til at hæve øjenbrynene, skriver Jørgen Mejrup. Arkivfoto

Debat: Privat bødejagt har politiets velsignelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Parkeringsmastodonten Q-Park kan fortsat ustraffet slagte travle bilister, når de parkerer - i hvert fald i Svendborg.

Den efterhånden landskendte parkeringsplads, Korsgade 13, har netop fået politiets og statsadvokatens ord for, at selskabet befinder sig på lovlig grund, når de fælder i bunkevis af trafikanter, der enten ikke forstår eller forvirres af skiltningen.

En parkeringsovertrædelse her koster i dag knap 800 kroner.

- Der er ikke en rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart. Jeg er altså enig med Fyns Politis vurdering af sagen, meddeler senioranklager hos statsadvokaten Sisse Kelly.

Sisse Kelly vurderer, at der er tale om en civilretlig tvist mellem de utilfredse parkanter og Q-Park. Det er ikke muligt at klage over statsadvokatens afgørelse.

Omkring 1000 bilister, der har benyttet parkeringspladsen i Korsgade, anslås siden maj at have fået afgifter, fordi de farer vild i reglerne på pladsen, der både benytter sig af betalingsparkering via en automat, skiltede regler, som sætter betalingsparkeringen i stå, samt et særligt fribilletsystem for brugerne af motionscentret på pladsen.

Et af de seneste ofre, en kvinde fra Faaborg-egnen, løste en billet i P-automaten og fik så oven i en "bøde". Hun havde ikke fantasi til at forestille sig, at automaten pludselig sættes ud af kraft i de særlige perioder, motionisterne skal bruge pladserne.

Der er skiltet med de aparte regler, men bilister, der endnu ikke er gået i "fælden," forstår ikke budskabet. De betaler jo for at holde der.

Statsadvokatens afgørelse betyder, at Q-Park ikke kan strafforfølges. Det udelukker dog ikke, at vrede parkanter vil kunne få medhold i et eventuelt civilretsligt søgsmål.

Debat: Privat bødejagt har politiets velsignelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce