Debat: P-strejke mod regeringsindgreb?

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Debat: P-strejke mod regeringsindgreb?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Statens røveriforsøg mod kommunernes p-indtægter må nødvendigvis føre til et opgør mod hele p-konstruktionen i Danmark. Reglerne må forenkles, og afgifterne gøres ens. Uanset om man parkerer på en privat eller en offentlig plads.

Parkeringsafgifterne størrelse bør fastlægges ved lov. De private udbydere vil protestere og henvise til deres ukrænkelige private ejendomsret. Men staten kan så blot lægge så høje afgifter på de private p-udøveres ublu takster, så taksterne hele tiden er på højde med det offentliges. Jo højere de private skruer op for priserne, jo højere afgifter skal de betale.

Regeringen har over nat bebudet, at den 1. januar inddrager 70 procent af kommunernes p-indtægter. Det er et helt uhørt bagholdsangreb overfor en svagere samarbejdspartner, som tilpas bør modsvares ved, at alle landets kommuner sætter parkeringskontrollen på standby fra januar 2019, og indtil de får en mere spiselig aftale. Kommunerne skal trodse regeringens tankeløse påbud og bede deres landsforening indkalde medlemmerne til et krisemøde.

Imens kan de forretningsdrivende rundt om i landet tage en diskussion om, hvordan handelslivet bedst muligt kan servicere deres kunder med parkering i samarbejde med de enkelte kommuner og de private aktører.

Kunne man eventuelt forestille sig, at handelsstanden kan løse fribilletter hos p-udbyderne til deres faste kunder - i et eller andet omfang?

Debat: P-strejke mod regeringsindgreb?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce