Debat: Omfordeling på børn- og ungeområdet


Debat: Omfordeling på børn- og ungeområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Nu hvor et nyt valgår er startet, vil det vil være oplagt for samtlige byrådsmedlemmer, at se på hvilke områder, hvor vi ligger højt, og hvor vi ligger lavt i forhold til andre sammenlignelige kommuner - specielt set i lyset af Svendborg Kommunens økonomiske udfordringer.

Hvad styrer vi efter? Hvilke effekter, skal der komme ud af de ressourcer, vi tilfører de forskellige områder?

De nye nøgletal viser desværre, at det fortsat går den forkerte vej på mange områder. Her tænkes især på børne - og beskæftigelsesområdet.

Det er tankevækkende, når nøgletal viser, at 17 procent af vores skolebørn går ud af 9. klasse uden at få mindst 2 i dansk og matematik - hvilket gør, at de ikke kan komme ind på en erhvervsuddannelse. Samtidig er vi en af de kommuner, som har den højeste udgift pr. elev.

Hvad er effekten af dyre specialtilbud til børn uden diagnoser, når det faglige resultat udebliver?

Nøgletal viser, at Svendborg stadigvæk er blandt de kommuner, der har flest børn segregeret (adskilt fra folkeskolen).

DF ønsker en omfordeling, så flere ressourcer tildeles folkeskolen.

DF har påpeget problemerne på børneområdet i fire år og er derfor nu glad for, at der endelig bliver taget fat på familieområdet, som udover ny ledelse også har fået hjælp udefra af socialstyrelsen Task Force. Den ulovlige og mangelfulde sagsbehandling kan vi ganske enkelt ikke være bekendt.

Jeg ser frem til, at den nye politiske formand på børneområdet går mere kritisk til værks på området, så vi får økonomisk balance til gavn for både de velfungerende og de udsatte børn og unge.

Debat: Omfordeling på børn- og ungeområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce