Debat: Ny vej til demokratisk indflydelse


Debat: Ny vej til demokratisk indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: På sidste byrådsmøde var SF initiativtager til at rejse et forslag, der skulle give 1000 borgere i Svendborg Kommune mulighed for at få rejst en sag til behandling i byrådet. Vi stillede forslaget for at give borgerne muligheder for en mere direkte adgang til og indflydelse på sager, som har interesse for en stor gruppe af borgere. Men de store gamle partier stemte imod og forslaget faldt. I Folketinget er et lignende forslag blevet gennemført, og det betyder, at 50.000 borgere (i Danmark) nu kan få rejst en sag/forslag i Folketinget, men 1000 borgere kan ikke få rejst en sag i Svendborg byråd!

Det første forslag i Folketinget er nu under behandling - en stor dag for demokratiet. Et forslag om at fjerne uddannelsesloftet - som begrænser mange unge i at få netop den uddannelse de ønsker sig - skal nu genbehandles i folketinget, fordi det er lykkedes at rejse 50.000 underskrifter på Borgerforslag.dk.

Det kan blive svært at få ændret uddannelsesloftet/loven, men det giver en stor gruppe borgere mulighed for at få "prøvet deres sag" i Folketinget, og det kan kun være til gavn for en demokratisk udvikling, en udvikling, der har haft det svært det sidste årti. Jeg er sikker på, at en direkte adgang til byrådssalen på samme måde som en direkte adgang til folketingssalen ville styrke det lokale demokrati. Men det blev heller ikke i denne omgang.

Debat: Ny vej til demokratisk indflydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce