Debat: Museum Mærsk - en unik mulighed for Svendborg


Debat: Museum Mærsk - en unik mulighed for Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Kjeldsen Høy, iværksætter, cand.scient.adm., Vestergade 23D, 1.th.,Svendborg
Billede
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Svendborg og det maritime hænger uløseligt sammen med en mand, en familie og et succesrigt firma. Jeg synes, byen bør hædre dette ved at tillade, at Museum Mærsk etableres på en af byens smukkeste, fredede og bedste grunde, Baagøe & Riber-komplekset ved træskibskajen.

Jeg forestiller mig tre hovedelementer: De to gamle pakhuse omdøbes til henholdsvis Mærskhuset og Møllerhuset. Imellem dem opføres et smukt og stort glashus, som skal have en akustik, så afviklingen af koncerter og afsyngelsen af shantysange vil kunne opleves af Svendborgs borgere både til lands og til vands.

Tidligere har jeg boet og drevet mit firma i Aalborg gennem 35 år. På Aalborgs havnefront havde man i mange år nogle udtjente og tomme pakhuse og siloer. I dag fremstår havnefronten med en smuk Jomfru Ane-have, et havnebad, et unikt Utzon-center, hvor kommende landinspektører og arkitekter uddannes af Aalborg Universitet, tre seks etages højhuse forbeholdt unge studerende, et meget smukt koncerthus og meget mere. I Aarhus har man gennem mange år investeret i noget tilsvarende. Og hvorfor ikke bede vore store fonde og lokale byggematadorer om at gøre noget tilsvarende i Danmarks maritime hovedstad, Svendborg?

I Mærskhuset kunne indrettes et arbejdende maritimt museum, der tager sit udgangspunkt i det berømte firmas historie, men også i et tæt samarbejde med Svendborg Museum driver Danmarks maritime Center med oplevelsesrambla i tilslutning til træskibskajen og Mudderhullet. I Møllerhuset kunne indrettes billige 1- og 2-værelses lejelejligheder dels som studielejligheder for de maritime uddannelser i byen og dels som almennyttige lejligheder. For hvorfor er det kun de rige, som må bo kønt helt ned til vandet? Der er i Svendborg en akut mangel på 2-værelses lejeboliger, som efterspørges af enlige og pensionister.

For at vende tilbage til Aalborg gjorde man det samme ud fra filosofien om, at ikke blot rige mennesker skulle have mulighed for at bo ved havnefronten. Derfor har flere almennyttige boligselskaber siden bygget på Nørresundbysiden af Aalborgs havnefront.

Det store glashus mellem pakhusene skulle kunne bruges som byens koncerthus og konferencecenter. Arkitektonisk kunne det blive en pendant til Operahuset i Sydney og et smukt fyrtårn for Svendborg.

Jeg er spændt på dette projekts videre skæbne. I parentes bemærket vil realiseringen være en rigtig god forretning for ejeren, Erik Skjærbæk, og borgmester Bo Hansen vil næsten omkostningsfrit få en ny femstjernet attraktion til byen, men realiseringen af visionen sker ikke af sig selv.

Debat: Museum Mærsk - en unik mulighed for Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce