Debat: Landbrugspakke skyld i iltsvind i indre danske farvande


Debat: Landbrugspakke skyld i iltsvind i indre danske farvande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jørgen V. Hansen, Wandallsvænge 15, Svendborg
Billede
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Nogle gange bliver man ked af, at virkeligheden bekræfter ens forudsigelser.

Jeg forudsagde i begyndelsen af året, at vi ville se omfattende iltsvind i de indre danske farvande midt på sommeren, som følge af Venstres landbrugspakke. Jeg fik ret!

Limfjorden, Mariager Fjord, Østersøen og Det Sydfynske Øhav ville, hvis de var patienter, blive sendt på hospice.

Efter et vådt forår, hvor landbrugsorganisationerne krævede, at al vegetation i åerne skulle fjernes, så spildevandet fra markerne frit kunne strømme ud i havet, så vi en så kraftig opblomstring af alger, at sigtbarheden i vandet var under 1,5 meter i Det Sydfynske Øhav.

Nu efter en lang tørkeperiode uden udvaskninger fra landbruget er algerne døde og har lagt sig på bunden, hvor de er årsag til iltsvind. Bunddyrene dør og fiskene forsvinder. Lars Løkke og hans landbrugspakke bærer ansvaret. Landbrugspakken, som blev gennemført ved hjælp af forfalskede data og afpresning af Aarhus Universitet, bør rulles tilbage, før det er for sent.

Desværre ser det ikke ud til at ville ske, hvis blå blok igen vinder folketingsvalget. Hvis Dansk Folkeparti anså et godt vandmiljø, som en del af de danske værdier, ville de ikke pege på Løkke, da han tilsyneladende er mere interesseret i at gøre knæfald for landbrugsorganisationerne end at tænke på miljøet. Gad vide, hvad der driver ham?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg siden halvfemserne har stemt på Dansk Folkeparti, da jeg anså ukontrolleret indvandring som Danmarks største problem, såvel kulturelt som økonomisk. Nu da Socialdemokratiet ser ud til at være vågnet op og siger, at de vil føre en stram udlændingepolitik, vil jeg for første gang i mit liv stemme på dem ved næste valg. Hvis de løber fra løftet, er der ingen partier tilbage, som jeg ønsker at stemme på. Jeg vil da vende demokratiet ryggen og aldrig stemme igen.

Farvel fisk, farvel muslinger og sandorm. Farvel indre danske farvande og Østersø. R.I.P. I rest my case.

Debat: Landbrugspakke skyld i iltsvind i indre danske farvande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce