Debat: Jeg er dyreven - katteejere er selv ude om det

Katteejere har pligt til at holde deres kat på egen matrikel, påpeger Børge Pilegaard, Thurø.

Debat: Jeg er dyreven - katteejere er selv ude om det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Artiklen den 15. juli om forgiftede katte giver mig anledning til at fremsætte nogle kommentarer.

Jeg er selv vokset op med masser af dyr (på en bondegård) og jeg husker tydeligt, at min far en gang sagde: Når man har dyr, har man to former for ansvar: 1. Dyret skal have det godt. 2: Dyret må ikke genere andre. Den gik rent ind hos mig, og jeg har aldrig glemt den, men jeg var selvfølgelig også kun 10 år den gang. Åbenbart er sådan en regel for avanceret for en del voksne mennesker.

Jeg har boet i to huse her i området, hvor jeg i begge tilfælde har/har haft køkkenhave. Det første sted var der aldrig katteproblemer - muligvis fordi mange havde hund og ikke kat - men her på Thurø har der været katteproblemer fra dag et.

Til og med sidste år kunne vi dagligt have 10-15 katte løbende på vores grund, og jeg har ikke tal på, hvor mange gange de har raseret min køkkenhave. Jeg har så også et andet problem i den forbindelse, idet et af mine børnebørn lider af katteallergi. Jeg har oplevet, at en kat smuttede ind ad indgangsdøren i det øjeblik, jeg åbnede den, at en anden kat sprang ind ad et åbentstående vindue (150 cm over jordplan), og jeg har sågar fundet en kat i min seng.

Jeg tror, jeg har talt med otte katteejere om problemerne, men jeg havde haft mindst lige så stort et udbytte ved at tale med en af dørene i mit hus.

Den her med, at man skal sprøjte vand på katten, den er meget god, men det kan kun lade sig gøre, hvis man indfanger katten, og det er absolut ingen nem opgave.

I stedet har jeg så gjort det, at jeg har indhegnet min køkkenhave og investeret en hel del kroner i elektroniske dyreskræmmere placeret strategiske steder, og indtil nu har det i år fungeret rimeligt godt.

Det sker jævnligt, jeg ser en kat på min grund, men det er ikke hver dag, og i år har de endnu ikke gjort skade. Jeg synes dog, det er lidt stærkt, at noget sådant skal være nødvendigt, fordi nogle mennesker på grund af uvidenhed og/eller ugidelighed ikke overholder loven.

Jeg mener selv, jeg er dyreven, og jeg har ikke noget imod katte, men der er en del af det, som deres ejere lade dem gøre, som jeg ikke bryder mig om, og til disse ejere vil jeg gerne sige, at hvis deres kat får ubehageligheder udenfor egen matrikel, så er de selv ude om det.

Debat: Jeg er dyreven - katteejere er selv ude om det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce