Debat: Jeg brækkede min ryg - en stor ros og tak til systemet


Debat: Jeg brækkede min ryg - en stor ros og tak til systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Thomsen, Sonnesvej, Svendborg
Michael Bager
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Det er oftest klager og ris til vores sundheds- og kommunalsystem, man hører om. Min historie omhandler til gengæld ros og tak til de selv samme systemer.

Søndag den 2. juli 2017 skete det utænkelige: Jeg skulle ned ad trappen, som jeg havde gjort i 20 år, men denne gang gik det af ukendte årsager galt, jeg faldt otte trin ned og brækkede ryggen.

Inden for meget kort tid fik min hustru kontakt til alarmcentralen (112), og en ambulance kom hurtigt frem. Efter tre kvarters intensiv og meget kyndig behandling i hjemmet og i ambulancen, ankom vi til FAM (Fælles Akut Modtagelse) i Odense, hvor jeg lå og blev behandlet natten igennem blandt med røntgen og scanning af ryggen. Dette forløb løb dog noget ud i tågerne. Jeg var totalt dopet af morfin og stesolid.

Ud på morgenen blev jeg kørt op på rygafdelingen på OUH, hvor jeg lå i yderligere et par dage med kyndig og venlig behandling/pleje af personalet. Jeg havde store smerter trods fortsat rimelig indtagelse af morfin, men efter et par dage blev jeg oplyst om, at jeg skulle opereres senere samme dag. Underretning af såvel overlæge som en ældre og erfaren sygeplejerske blev foretaget venligt og med en god forklaring om, hvad der skulle ske.

Senere på aftenen blev jeg kørt til en operationsstue, hvor jeg blev opereret af en, erfarede jeg senere, en meget kompetent operationslæge fra ortopædkirurgisk afd. O, og jeg vågnede efterfølgende på ortopædkirurgisk sengeafsnit, hvor jeg de følgende fem dage blev kompetent og venligt hjulpet og vejledt tilbage til livet. Under selve operationen fik min hustru direkte tlf. nr. til afdelingen og havde mulighed for at ringe, så tit hun ville. Sygeplejersken ringede dog selv til min hustru ved midnatstid og fortalte, at operationen var gået godt, jeg var vågen, og jeg fik lige lov at sige hej.

Det var nogle hårde dage på sygehuset efterfølgende, men jeg fik stor og venlig hjælp gennem alle dagene.

Efter en uge, den følgende søndag, blev jeg sendt hjem med krykker, toiletstol, badestol, gribetang, klodser til sengen og andre spændende remedier samt en større portion smertestillende medicin inkusiv en nedtrapningsseddel, som jeg skulle følge i fem uger. Det passede faktisk stort set 100 procent så det var skønt, da jeg kunne tage de sidste tabletter.

Kort herefter blev der oprettet kontakt til Svendborg Kommune, hvor jeg blev henvist kontakt til en af kommunens fysioterapeuter. Jeg kom på et træningshold og blev de følgende seks uger, to gange om ugen, arbejdet igennem for at begynde genopretning af styrke og bevægelighed i ryggen. Forløbet var fint, og jeg var faktisk lidt ærgerlig, da det stoppede. Hvad skulle jeg nu med seks-otte måneder til næste og forhåbentlig afsluttende kontrol på ortopædkirurgisk afdeling i Odense?

Få dage efter blev jeg telefonisk kontaktet af jobcentret, hvor en sød sagsbehandler spurgte lidt ind til mit helbred og situation, hvorefter hun tilbød et forløb via kommunen i Fitness DK i Svendborg hos Quick Care. Jeg takkede selvfølgelig ja, ivrig efter at komme videre med genoptræningen af ryggen, så jeg kunne komme tilbage til mit arbejde.

Første dag i Fitness DK hos Quick Care blev jeg taget i mod af en ung frisk fyr, der den første dag gennemgik et skemalagt træningsprogram, som jeg, efter at have gennemgået programmet sammen, efterfølgende selv skulle følge tre gange om ugen i otte uger. Det var dejligt at komme rigtigt i gang, og jeg følte virkelig, at jeg blev taget seriøst og vejledt kompetent. Kun et par uger efter opstarten fik jeg koblet endnu et program på, som gav en rigtig god variation i træningen og som helt var en yderligere motivationsfaktor for mig.

Efterfølgende yderligere hjælp fra Jobcentret med videre optræning af min ryg og tre dage før årsdagen for uheldet, blev jeg konstateret 100 procent klar til at vende tilbage til arbejdsmarkedet og mit job. Det var en ret fed fornemmelse, og jeg var oprigtig glad og tilfreds med, at det var endt, som det var.

Uden en utrolig kompetent hjælp og vejledning under hele forløbet, er jeg ikke sikker på det var gået så nemt og "smertefrit", som jeg føler i dag.

Der skal herfra lyde en stor tak til de to ambulancereddere fra AmbulanceSyd, ansatte på FAM i Odense, til personalet på rygafdelingen og ortopædkirurgisk afdeling, Jobcentret i Svendborg og Quick Care i Fitness DK, som jeg er stødt på i nævnte forløb. Alle har været utroligt venlige, hjælpsomme og ikke mindst kompetente og som har alle bidraget til, at jeg har kunne vende tilbage til mit oprindelige liv.

Debat: Jeg brækkede min ryg - en stor ros og tak til systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce