Debat: Ikke alle steder er ældreplejen som i Svendborg

Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Debat: Ikke alle steder er ældreplejen som i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Det glæder mig, når folketingskandidat Bjørn Brandenborg (S) har fået en oplevelse af, at ældreplejen i Svendborg Kommune er god. Det er jeg enig med ham i - dermed ikke sagt, at vi ikke kan blive bedre. Det kæmper Dansk Folkeparti for dagligt, og derfor lyder et nyt finanslovsudspil fra DF, at ældre skal have mere i pension og mulighed for at tjene mere, hvis de tager nogle timers arbejde. Her skal det være slut med at udhule folkepensionen gennem satspuljen.

Til Brandenborgs oplysning halter ældreområdet mange steder i landet - flere kommuner har ikke de samme gode vilkår som i Svendborg, og derfor håber jeg, at Socialdemokratiet også er villige til at indse, at god velfærd i kommunerne handler om økonomi.

I 2015 kostede ikke-vestlige indvandrere og efterkommere staten 36 milliarder kroner. Og jeg tvivler på, at tallet er faldet siden dengang. Hvis der fortsat skal være råd til kernevelfærd, herunder en værdig ældrepleje, så må man sætte ind med tiltag, der kan dæmme op for indvandringen. Vi er heldigvis allerede godt i gang.

Siden folketingsvalget i 2015 har vi i DF strammet udlændingepolitikken over 100 gange. Helt nødvendige stramninger efter den tidligere socialdemokratisk-ledede regering lempede udlændingepolitikken op til 45 gange. Det var danskerne, der måtte betale prisen for de lempelser.

Så kære Bjørn Brandenborg, hvis du vil kæmpe for, at børn og ældre fremadrettet skal have de samme gode vilkår, så kræver det et paradigmeskift, hvor vi målrettet starter med at sende flygtninge og migranter hjem i stedet for at belønne de stærke, som har ressourcer til at komme til Danmark med integrationstilbud og dagpengeret. Det må stoppe.

Derudover skal kriminelle udlændinge udvises, og tager flygtninge på ferie i deres hjemland, skal opholdstilladelsen selvfølgelig inddrages øjeblikkeligt. Ligeledes bør man se på en effektiv hjemsendelse af dem, der nægter at lade sig integrere og indgå i det danske samfund på lige fod med danskerne. I sidste ende er det et spørgsmål om, hvorvidt vi vil prioritere kernevelfærd fremfor dyre integrationstilbud og kontanthjælp til udlændinge, der nægter at tage et arbejde.

Debat: Ikke alle steder er ældreplejen som i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce