Debat: Hvor bliver pengene fra staten af?


Debat: Hvor bliver pengene fra staten af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Flemming Madsen, byrådsmedlem (S), formand, Teknik- og Erhvervsudvalget, Skovsbovænge 9A, Svendborg
Michael Bager
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: I de sidste 6-8 år er der blevet cirka 700 medarbejdere færre i Svendborg Kommune - eller det, der svarer til en lønudgift på mellem 250 og 300 millioner om året. Samtidig pålægger staten os nye opgaver - vel at mærke uden, at der bliver tilført ekstra midler. Så de medarbejdere, der er tilbage, skal både give den samme service samtidig med, at de skal løse nye opgaver, endda med 700 kolleger mindre. Selv anlægsbudgettet er beskåret, så det er historisk lavt. Desuden kan engangsudgifter ikke bruges til at finansiere årlig drift.

Alligevel skal der igen spares op til 100 millioner kroner. Det er dybt godnat og en konsekvens af regeringens helt ubegribelige manglende vilje til at fordele statens midler, så kommunerne stilles lige. Derfor bliver der kun efterladt det hårde og beskidte arbejde til de valgte byrådspolitikere. Da en stor del af kommunens udgifter er bestemt fra Folketinget, betyder det også, at besparelserne skal findes på begrænsede områder. Regeringen tuder os ørene fulde om, at det går godt i Danmark: Hvorfor sørger den så ikke for, at det også går godt i alle landets kommuner?

Det burde være indlysende, at når Svendborg Kommune har op til 300 millioner kroner mindre årligt at gøre godt med, så kan der ikke ydes den samme service, og der skal ske store forandringer for at få driften til at hænge sammen. Det har ingen lyst til. Det tærer ikke alene på borgerne, men også på os politikere. Jeg er sikker på, at alle vil have god velfærd, så kære stat: Hvor bliver pengene af?

Debat: Hvor bliver pengene fra staten af?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce