Debat: Hvad er det, vi er gode til på Sydfyn?

Byggebranchen er langt større end industrien på Sydfyn, påpeger byrådsmedlem Flemming Madsen (S). Så hvorfor fylder Dansk Industris undersøgelse egentlig så meget, spørger han? Foto: Katrine Becher Damkjær

Debat: Hvad er det, vi er gode til på Sydfyn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Ved et udtræk i 2018 er der 21.270 arbejdspladser i Svendborg Kommune. Dette er en fremgang på 613 arbejdspladser siden 2017 og må siges at være overordentligt fint. Fremgangen sker primært i handel og transport, bygge og anlæg samt kultur og fritid.

Det er områder, som ikke kan overraske, da vi er rigtig stærke på handel og transport herunder turisme og kultur. Derfor er det rigtig glædeligt, at disse to områder står for ekstra 500 arbejdspladser. De sidste hundrede arbejdspladser er skabt i bygge og anlæg og med aktiviteten på dette område er det heller ikke overraskende. De øvrige områder, industri, landbrug, information, offentlig m.m. er stort set uændret.

Industrien, som har cirka 10 procent af de ansatte, har haft en lille tilbagegang på cirka 50 personer, på trods af at det går godt i denne branche. Alligevel fylder den nyligt udkomne DI-undersøgelse utroligt meget, og den bliver tillagt stor vægt på trods af, at området "kun" beskæftiger 10 procent af lønmodtagerne i Svendborg Kommune.

Da Dansk Byggeris undersøgelse kom for kort siden, hvor Svendborg tog et gevaldigt skridt opad på 12 pladser til nr. 33, blev det knap nok bemærket.

Hvorfor den store forskel på to erhvervsundersøgelser, som i grunden begge to skulle vise det samme billede. En årsag kunne være, at Dansk Byggeris undersøgelse bygger på objektive kriterier, hvorimod der er mange subjektive i Dansk Industris. Det er netop på de subjektive ting, vi scorer lavt, hvorimod at vi på de objektive ligger rimeligt. Selvfølgelig skal vi tage alle undersøgelser alvorligt, men det er betydeligt nemmere at forholde sig til konkrete fakta i stedet for meninger og "synsninger".

Vi vil selvfølgelig prøve at forbedre os på de objektive ting, og vi har allerede sat flere initiativer i gang, blandt andet for at få sagsbehandlingstiden ned på byggesager, hvorimod det må være Erhvervsrådet, der må arbejde med de subjektive ting. Det gøres ikke ved at få et erhvervskontor - sidst vi havde et erhvervskontor lå vi betydelig lavere i DI's undersøgelser. Det er andre initiativer, der skal til fra Erhvervsrådet, og vi skal nok bakke det op.

Debat: Hvad er det, vi er gode til på Sydfyn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce