Debat: Gør Svendborg levende


Debat: Gør Svendborg levende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Otto M. Jessen, Fruerstuevej 104, Svendborg
Luftfoto fra Svendborg
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Det er ganske befriende at læse Per Buks indlæg i Fyns Amts Avis 9. oktober. Et visionært indlæg om et multihus/parkeringshus i forbindelse med det nye Simac-byggeri. Indlægget indeholder et væld af gode idéer, der er lige til at gribe og tænke/handle videre ud fra.

Det store problem i et parkeringshus ved havnen er, hvordan det bruges. Eller mere præcist: Hvordan får vi borgerne til at bruge byens rum? Ingen er begejstrede for biler i byen - vi vil gerne have mennesker, der gør byen levende.

Hvis vi ser på udviklingen i de store og mellemstore byer, er tendensen klar. Store "forbrugsmausoleer" skyder op i byernes randzoner, hvor vi kan køre til i egen bil - og finde parkeringsplads. Bymidten ændrer karakter med kaffebarer og modetøj - eller ligger tomme hen.

Hvis vi vil noget andet, handler det i høj grad om at skaffe borgerne - i hele byens naturlige område - et sted at sætte bilen. Og en hurtig, nem transportmulighed til bymidten.

Svendborg ligger i et hul i landskabet. Og vi får - heldigvis - ikke en letbane kørende. En teknologi, der kræver massive anlægsudgifter. Og som i sig selv er ufleksibel - banen er der, hvor skinnerne er lagt.

I dag laves der forsøg massevis af steder med små selvkørende, elektriske busser. Vi har et kæmpe potentiale i hele robotindustrien i Odense. Altså kære politikere. Ligger det ikke lige for til højrebenet? At få sat gang i et projekt, som bevarer byen spændende og levende - med levende mennesker. Med en fleksibel infrastruktur, der ikke kræver egen bil i bymidten.

Debat: Gør Svendborg levende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce