Debat: Gammel Torvedag på vej tilbage på sporet


Debat: Gammel Torvedag på vej tilbage på sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Christian Møller, Guldsmed Lauridsen, Møllergade 7, Svendborg
Billede
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Hurra, endelig blev der lyttet. I flere år har jeg og mange andre fortalt citychefen i Shopping Svendborg, at man ikke længere kunne se DNA'en i Gammel Torvedag anno 1890-erne. Mange kunder og gæster, som har oplevet Gammel Torvedag dengang den kunne trække 50.000 gæster til byen, har kigget langt efter udklædte bodholdere, butikker med super tilbud, gamle håndværkere og ikke kun Teknisk Skole i cowboybukser og reklame t-shirts osv. Men der var man ikke lydhør. Det blev accepteret, at der i boderne var gule moderne udsalgsskilte, elektriske udstillinger og andet man ikke kendte til i 1890-erne.

De senere år har arrangementet været rykket ud i Skolegade, Krøyers Have og Centrumpladsen og mindre og mindre aktivitet på selve Torvet samtidig med, at man kunne opleve biler og diskoteksmusik. I år har Svendborg Event, som er praktisk arrangør, og bestyrelsen bag Shopping Svendborg, lyttet til os, der har været med i mange år og som ved, hvordan det hele var tænkt. Det er et stort arbejde at få sådan et arrangement op at stå, og det er et stort arbejde at få forretningerne til at bakke op. Men nu hvor viljen til at komme tilbage til torvedagens storhedstid vil, tror jeg, flere og flere forretninger vende tilbage og nye komme til.

Så kæmpe tak til arrangørerne for dels at lytte, og dels for den kæmpe indsats, de har ydet for at få en god Gammel Torvedag i år. Der er mange udfordringer, også at finde de gamle håndværkere, som der jo er færre og færre af. Men de var der og arrangørerne havde fået nye til. Der var skabt de oaser igennem Ramsherred og Torvet, der gør, at gæster og kunder bevæger sig rundt på hele markedet, og der var en rigtig god stemning og masser af handel hos dem, der havde gjort noget ud af deres boder.

Veteranbiler hører ikke til i 1890erne, men de var der. Men dygtigt havde Svendborg Event rykket dem ind i Krøyers Have. Det kan være starten på noget nyt i det gamle. Når Torvedagen om nogle år er tilbage i fuldt gear, kan man måske begynde at lave en tidsrejse rundt i byen. Et sted kunne man måske gå længere tilbage i tiden, så videre over Torvet og Ramsherred og ud i en nyere tid og rundt i byen for måske at ende i en tænkt fremtid.

Der er gode muligheder og med de kreative folk, der er på eventkontoret og med en bestyrelse i Shopping Svendborg, der ved, at det som kan holde i mange år og trækker mange til byen, er det unikke, sådan som Gammel Torvedag altid været.

Tillykke Svendborg Event og tak for en væsentligt forbedret Gammel Torvedag. Nu tror jeg på, at den overlever.

Debat: Gammel Torvedag på vej tilbage på sporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce