Debat: Brug for flere frivillige på plejecentre


Debat: Brug for flere frivillige på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hanne Ringgaard Møller, byrådsmedlem (R), MRSc Rehabilitering, lektor v/ UCL
Billede
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Mennesker bliver ikke mindre værdige mennesker af at blive ældre, og deres rettigheder er lige så vigtige som andres. Det er det udgangspunkt, vi alle gerne vil tage, og det udgangspunkt enhver professionel og ledelsen i ældresektoren er indstillet på hver eneste dag, de går på arbejde. Og det lykkedes også i de allerfleste tilfælde, og udfordringerne løses i det daglige og hen ad vejen.

På et plejecenter i Svendborg er der en gruppe pårørende, der har meldt ud, at handleplanerne ikke stemmer overens med virkeligheden, og at de ikke føler sig hørt, når de meddeler det. Det er ikke meningen, og derfor prøver man nu at få ryddet op i, hvad det er, der går galt i kommunikationen og handlingerne i dagligdagen. Stor respekt for det.

I dagvagten er der ansat 11 medarbejdere til 24 beboere. Derudover kan man få ekstra hjælp, såfremt man har særligt plejekrævende patienter og kommunens rehabiliteringsterapeuter er fordelt på alle plejecentrene. Knap en professionel i dagvagt pr. to beboere skulle give plads til både fysiske og sociale aktiviteter.

Det er forhold, vi ikke kan regne med fortsætter i fremtiden. Antallet af personer over 65 år i perioden 2010-2040 i Svendborg Kommune vil stige fra 10.667 til 17.654, og samtidig falder den gruppe, der er i den arbejdsdygtige alder. Det betyder, at vi skal tænke i nye muligheder. På mange af vore plejecentre i kommunen er der mellem 10 og 30 frivillige tilknyttet, og de yder en særlig og fin indsats i forhold til sociale og fysiske aktiviteter. Der er også brug for flere frivillige på vore plejecentre, og såfremt man har lyst til at være noget for en af de ældre i hverdagen, skal man ikke tøve med at henvende sig. En gåtur, en historie, en musisk oplevelse, støtte og en hånd at holde i betyder også meget, når man ikke selv kan tage initiativ til det mere. Som frivillig får man både undervisning i, hvad man kan bidrage med, og hvad man skal overlade til personalet, og man får et netværk med andre frivillige, hvis man vil.

Debat: Brug for flere frivillige på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce