Debat: Blomstrende rabatter er ikke gennemtænkt


Debat: Blomstrende rabatter er ikke gennemtænkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Til Teknik- og erhvervsudvalget i Svendborg foranlediget af en artikel i Fyns Amts Avis den 28. januar om blomstrende rabatter på Johannes Jørgens Vej - man undres over, at sagen er så lidt gennemtænkt.

Sagen er den, at man laver et arboret på midterrabatten for insekter, bier og andre smådyr, der igen er føde for gnavere, pindsvin og rovfugle i en fødekæde. Derudover vil rabatterne være interessant for katte på jagt efter deres byttedyr. Og alle dyrene skal over vejen og kan blive kørt ned. Rabatten tiltrækker jo som fødested. Ligeledes lokker blomsterne jo børnehavelærerinder og børn til at komme over og plukke blomster.

Det bliver den rene død og ødelæggelse, og dyr og mennesker bliver kørt ned, og bier og blomster bliver udsat for udstødningsgas og dermed bliver den ønskede honning ikke spiselig for almenvellet - og slet ikke økologisk, jvf. Int. Ass. of Honey Coop i Geneve og stemplet som uegnet til menneskeføde.

Lad rabatten være som den er, og plant tulipanløg og deslige, og lad rabatten passe sig selv, naturen regulerer sig på egen vis.

Netop på grund af det med røggasser fra biler blev vejrabatterne for år tilbage over hele landet slået, så bierne ikke blev gasset og deres honning forurenet.

Find et andet sted eventuelt på mindre befærdede veje og uegnet jord til dyrkning af almindelige landbrugsafgrøder, og så vilde blomster der i stedet for. Hvad med bistader, - skal de også stå på rabatterne på Johs. Jørgensens Vej?

Og hvad med bidød, fugledød og alle de andre små pattedyr?

Man skal tænke sig godt om, når mennesket, det grusomste væsen, der nogensinde er skabt på jorden, griber ind og vil ændre på livets gang. Vi skal nok have Miljøgruppen NOAH ind i sagen med råd og vejledning til det politiske udvalg.

Debat: Blomstrende rabatter er ikke gennemtænkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce