Debat: Bilismen er blevet overhalet


Debat: Bilismen er blevet overhalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Respekt for det politiske mod til at træffe den beslutning, der kun kan være til gavn og glæde for alle. Der er ingen grund til flere høringer. Udvikling i handelsmønsteret har allerede kurs mod en ny fremtid.

Apoteket, der tidligere skabte mest biltrafik, er på vej ind i fremtiden. Nu har Føtex og Kvickly Storcenter hver deres moderne apotekerudsalg. Det rekreative liv med endnu flere caféer og sushi-restaurant har overhalet bilismens brug for parkering ved fløjdøren. Den grønne Kile giver nyt liv i Møllergade, takket være den flotte trappe mod havnen. Der mangler blot effektiv en markedsføring af parkeringshuset i Hulgade med dets beliggenhed kun et par hundrede skridt fra Torvet.

Fremtidens torv med rødder i fortiden udgør den dragende magnet, vi alle nyder under ferier sydpå, hvor vi gerne går mange skridt for at nyde - og handle.

Jeg er sikker på, at dygtige handlende, som familien Feder i Wiggers Gaard, der ret beset er Torvets mest homogene handelsvirksomhed, allerede har set, hvor vinden blæser hen. At torvehandelen skal være, hvor den har ligget i århundreder, er uden for diskussion. Det er den, der skaber ånden, samværet og købmandsskabet. Helt uden parkerede biler - også terrorens ostebil, der står som et symbol på et lille, bange land, der alene frygter frygten.

Næste skridt ligger lige til højrebenet: Genskab respekten for ambassadør Wessel, der ofrede en formue på at give Svendborg det unikke springvand. Vis, at det er jer politikere, der beslutter, og ikke tilkaldte eksperter, uden veneration for sjælen i den gamle købstad: Livet på Torvet.

Man kan stadig finde munkesten, der matcher bymidtens arkitektur. Genopfør springvandet som det var - i familie med Wessels Trappe, Vor Frue Kirke og Wiggers Gaard. Vis, at I både har handlekraft og mod til at indrømme en fejl. På herligt gensyn i et levende torv med masser af handel og muligheder.

Debat: Bilismen er blevet overhalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce