Debat: Aldersro-problemer er forvaltningens ansvar


Debat: Aldersro-problemer er forvaltningens ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dorthe Ullemose, folketings- og byrådsmedlem (DF)
Roland Petersen
Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Politiske strategiplaner er intet bevendt, når forvaltningen/ledelsen på de forskellige områder ikke formår at udmønte og omsætte politikken i praksis.

Det er med stor undren, når vi i Fyns Amts Avis skal læse om handlingsplaner for beboerne på Aldersro Plejecenter, der bare står på hylden og samler støv. Og det er langt fra i orden, at pårørende kan berette, at deres gamle mor på et plejecenter ikke kommer udenfor en dør i flere uger, når det er beskrevet i handlingsplanen, at det skal praktiseres dagligt.

Tydeligvis er der tale om et forvaltnings-/ledelsesproblem, eftersom det er de ansvarlige på disse steder, der skal sikre, at de politikker og handlingsplaner, der bliver lavet, bliver ført ud i livet.

Vi politikere har fået oplyst, at normeringen på Aldersro er fin. Der er ansat 11 medarbejdere til 22 beboere. Det må siges at være okay, når vi sammenligner os med andre kommuner.

Såfremt det ikke er tilfældet, vil vi i Dansk Folkeparti se på, hvorvidt området skal tilføres flere ressourcer.

Forvaltningen og ledelsen har et ansvar for, at alle ansatte arbejder og handler ud fra de politikker, der bliver lavet. Herunder også at alle ansatte kender til for eksempel værdighedspolitikken og kan forklare, hvordan de efterlever den.

Vi oplevede en lignende udfordring på børneområdet i sidste valgperiode, hvor sagsbehandlerne på familieområdet, efter endt valgperiode, endnu ikke kendte til den politiske familiestrategiplan.

Socialstyrelsens Task Force er kommet kommunen til hjælp og kan i sin rapport konstatere, at netværket sjældent anvendes inden anbringelser, og der ligeledes ikke er en rød tråd fra ledelsesniveau ned til medarbejderne. Det er ikke i orden!

Modsat børneområdet er det svært for udvalgsformanden på ældreområdet, Hanne Klit (S), at handle på ting på ældreområdet, som hun ikke har kendskab til. Derfor ønsker vi i Dansk Folkeparti at få en undersøgelse af samtlige plejecentre og afdelinger, så vi kan belyse, om de samme problematikker er gældende der.

Det er nødvendigt, at det politiske niveau træder i karakter, når forholdene viser sig ikke at være i orden.

Debat: Aldersro-problemer er forvaltningens ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce