Byrådsmedlem: Vi er ikke herre i eget hus


Byrådsmedlem: Vi er ikke herre i eget hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Lokaldebat. 

Læserbrev: Jeg er sur og skuffet. Sur over, at Christiansborg med Venstre og Dansk Folkeparti i spidsen, igen har taget en luns af det kommunale selvstyre. For kort tid siden har Folketinget nemlig vedtaget en ny lov, "Lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner som følge af indtægter fra parkering". Den træder i kraft den 1. januar 2019.

Lovændringen betyder nemlig, at kommunens indtægter for såvel betalingsparkering, parkeringsafgifter og parkeringslicenser opdeles i 70 procent til staten og 30 procent til kommunen.

Svendborg Kommune har i en årrække benyttet sig af en såkaldt balanceordning, hvor 100 procent af indtægterne fra betalingsparkering er anvendt til drift og vedligeholdelse af parkeringsområdet, hvor der er betaling.

Svendborg Kommune vil med lovindgrebet miste 3,1 millioner i 2019, som stiger til 4,2 millioner i 2020.

Det påstås, at loven skal sikre, at parkeringsbilletter og parkeringsbøder ikke bliver "rene pengemaskiner for kommunerne". Det har det været i en række større byer, men i Svendborg har vi kun brugt pengene inden for parkeringsområdet.

Denne nye lovændring skriger jo til himlen, for det betyder, at vi ikke mere er herre i eget hus med hensyn til at forbedre parkeringsfacilliterne for vore borgere og gæster. At vi så tillige også kan blive nødt til at afskaffe de første to timers gratis parkering på en række bynære parkeringspladser, som alle har taget vel imod, gør ikke skuffelsen og surheden mindre.

I sin åbningstale til Folketinget annoncerede statsminister Lars Løkke, at der i 2030 skulle køre en million el-/hybridbiler på de danske landeveje. Hvis dette mål skal nås, så skal hele vores lade-infrastruktur op i gear, så borgere med elbiler, der bor i byejendomme uden egen indkørsel, også kan få opladet deres elbiler.

Nu da balanceordningen bliver fjernet til nytår, og vi i forvejen har en særdeles anstrengt økonomi i kommunen, så ser det særdeles sort ud med en kommunal medfinansiering af for eksempel nye ladestandere.

Regeringen og Dansk Folkeparti har igen taget en luns af det kommunale selvstyre.

Byrådsmedlem: Vi er ikke herre i eget hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce