Øhavet får ny festival uden for sæson

Kunstværket Mor er lavet af kunstnerduoen Bank og Rau, der i samarbejde med frivillige borgere har lavet værket af gammelt patient - og personaletøj fra sundhedsvæsenet. Det kan opleves på festivalen kaldet Out of Season. Foto: Privatfoto af Bank og Rau.

Øhavet får ny festival uden for sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Out of Season er navnet på en ny festival, der byder på naturvandringer, stedspecifik kunst, musik, oplæsning og opera blandet med ny-cirkus.

Sydfyn: Du kan komme på vandretur med naturguider på Skarø, Ærø og i Svendborg, du kan dvæle ved de kunstnerværker, du møder, du kan give dig hen til områdets rytme, få vind i håret og kilometer i benene på den nye festival kaldet Out of Season.

Det forklarer lederen for festivallen Julie Skaar.

- Folk skal gerne have en god oplevelse og ud og bruge vinternaturen og se, at dette sted ikke bare ligger i dvale i hele vinterhalvåret, så de skal have gode kunstneriske oplevelser, og håbet er, at folk vil benytte sig af, at de er i området, siger hun.

Poesi, folkmusik og natur

Festivalen foregår fra den 9. - 18. februar og strækker sig over flere lokationer på Ærø, Skarø og i Svendborg. Der vil i festivalperioden være mulighed for at lytte til Likholmen, der optræder med moderne folk sunget på nordnorsk dialekt. Der vil være en såkaldt Poetisk Reading, som er en performance af Morten Sylvest Nøhr, og så vil man kunne opleve kunstværker, der er skabt helt stedspecifikt til de omgivelser, de er i.

Kunstværkerne tager udgangspunkt i temaer, der berører klimakrise, velfærdssamfund og tilhørsforhold, fortæller Julie Skaar.

- Vi har valgt det her, fordi vi vil aktivere hjerne og krop. Man skal ud og gå i vinternaturen, selvom det virker modstridigt, og man skal ud og reflektere, og derfor har vi valgt nogle kunstnere, der skal kunne vise nogle af de her tungere emner, siger festivallederen for Out of Season.

Hyldest til alles mor

Et af de kunstværker, man kan opleve, er 'Mor', som er et værk, der er skabt af kunstnerduoen Bank og Rau i samarbejde med lokale frivillige. Kunstværket er et langt reb, der er flettet af aflagt tøj fra patienter og personale fra sygehuse, og går langs Øhavsstien. Værket skal ses som en hyldest til alle de mennesker, man møder i sundhedsvæsenet.

- Når vi kalder det Mor, er det velfærdssystemet, der passer på os, men det har også at gøre med moderjord, da skulpturerne er en del af den jord, de står på, da vi har hentet materialerne til det sted og ført dem tilbage og formet dem, siger kunstner Lone Bank, der er en del af artduoen Bank og Rau.

Inspiration fra Japan

Julie Skaar fortæller, at inspirationen til at lave festivalen kommer fra det sydlige Japan, hvor hun for nogle år siden oplevede Benesse Arts Site Naoshima, hvor man kunne hoppe rundt fra ø til ø og opleve installationer og kunstværker. Julie Skaar tænkte, at hvis man kunne tilbyde det et andet sted i verden, egnede Sydfyn sig godt til det.

- Det var afsættet at tage det med hjem og folde det ud i en lokal kontekst. Det er ikke noget, som ikke er set før, men det har ikke fandtes før i Danmark på denne måde, siger Julie Skaar.

I fremtiden er det meningen, at festivalen skal udvides geografisk.

- På længere sigt, over to eller tre år, vil vi også gerne have Langeland og Faaborg-Midtfyn med, så det bliver hele det sydfynske øhav, det dækker, siger Julie Skaar.

Du kan finde flere oplysninger om festivalens program på hjemmeside www.outofseasonfestival.com

Øhavet får ny festival uden for sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce