Ny udstilling i Underwaerk basseret på frie rammer

I en måned har ti kunstnere arbejdet sammen om at skabe udstillingen Kunstforum: Rooms. Der har været åbent i galleriet, så folk kunne kigge forbi og se processen. På billedet er en af kunstnerne i gang med at arbejde på udstillingen. Foto: Johannes Brandt.

Ny udstilling i Underwaerk basseret på frie rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner gav nøgler væk til sit galleri for at give en gruppe kunstnere plads og materialer til at samarbejde om en ny udstilling kaldet Kunstforum: Rooms.

Svendborg: Underwaerks Facebookkunstner og direktør, Christian Noah Møller, gav bogstaveligt talt nøglerne til sit galleri væk til en gruppe på tikunstnere i en måned. De har fået lov at bruge gamle aflagte kunstværker, og det er der kommet en ny udstilling ud af, der hedder Kunstforum: Rooms.

- Det har været fedt at se, de her ting komme i sving, som jeg ikke har brugt i fem eller ti år, og forvandle sig og blive brugt efter deres hensigt. Noget skulle være brugt til noget andet, som har fået nye funktioner, siger Christian Noah Møller.

Udstillingen varer fra den 9. -21. februar. Temaet for udstillingen er livets cyklus og foregår i ni rum på galleriet Underwaerk på Frederiksø i Svendborg. Hver kunstner har givet sit bud på ordet rum og fortolket, hvad det kan betyde.

- For mig som gallerist handler det her om at undersøge et kunstværk, hvor man ikke har et færdigt resultat til at starte med, men at lade folk starte frit i en ramme, der er sat, siger Christian Noah Møller.

Væk med beskuermodellen

For Christian Noah Møller handler det i denne udstilling om at nedbryde måden, man ser på kunst på. Det handler ikke om, hvem der står på scenen, men at folk selv kan komme op på den, forklarer han. Det vigtige er, at beskueren er i centrum. Derfor har han i denne udstilling lagt væk på, at der er et arbejdende værksted under selve udstillingen for børn og voksne.

- Beskueren sætter sig selv i centrum, derfor er det ikke længere interessant at sætte et færdigt værk op, som man har gennemgået alene som kunstner. Det interessante er, at de forskellige komponenter - kunstner, beskuer og værk - indgår i en åben proces, hvor hver del spiller frit i den ramme, der er sat, siger Christian Noah Møller.

Derfor er der også rigtig meget interaktiv kunst i udstillingen, forklarer Christian Noah Møller, der fortæller at de har 100 hovedtelefoner, som man kan iføre sig og blive guidet igennem udstillingens mange rum på forskellige måder.

- Folk har mulighed for at lægge sig i et lukket rum, hvor man kan få optaget sin hjerterytme, mens det bliver mixet live og kommer ud i et af rummene, siger han. Udstillingen er lavet af ti kunstnere, som både er studerende, arbejdende, ledige og professionelle kunstnere.

Du kan læse mere om udstillingen på Underwaerks facebookprofil.

Ny udstilling i Underwaerk basseret på frie rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce