Line giver den gas på bas

Line Sørensen ved koncerten på Vega for en uge siden. Foto: Rasmus S.B. Hansen

Line giver den gas på bas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 27-årige bassist Line Sørensen fra Los Angeles havde et kort pitstop hos mor på Tåsinge, inden turné med Billy Raffoul går videre gennem Europa.

 Musik: - Der er intet, som slår Tåsinge og brunsviger, siger den 27-årige bassist Line Sørensen, der kalder sig "Bass" til mellemnavn. Hun har aftenen før som eneste høne i det unge canadiske sangskriver og rocktalent Billy Raffouls orkester trykket den totalt af i koncert på et udsolgt Vega i København.

- Billys band er på Europaturné med islandske Kaleo og ameikanske Judha & The Lion. At spille for et dansk publikum - jamen, jeg er så stolt. Det er fint at spille i USA, men den spontane hjertevarme, som strømmer én i møde fra danske koncertgængere, det er noget unikt. De lytter og sidder og "bobber" med hovederne til musikken. En fornøjelse. Det synes gutterne også, siger Line Sørensen, som lige nu er halvejs gennem Europaturnéen.

De tre bands har spillet i England, Irland, Skotland og Tyskland (Berlin). Efter det korte stop i Danmark går turen videre til koncerter i Amsterdam, Paris og flere tyske byer. Europaturnéen slutter i Wien lige før jul.

- At jeg nåede en forkælelses-bed and breakfast hos min mor Helle, det var luksus! Jeg har  rundstykker og rugbrød med i bagagen, så jeg langsomt kan afvænnes fra de herlige danske spisevaner igen, griner Line Sørensen, som bor i sin globale yndlingsby Los Angeles. Med sydfynsk savn i hjertet, som hun siger.

- Billy Raffouls band og jeg har kun spillet sammen i tre måneder. Det klikkede dog fantastisk med kemien efter en audition i et studie, hvor Billy indspillede en video  til en ny sang. Han har en utrolig unik stemme. Han  er kun 23 år, men synger med en 40-årigs erfaring. Endnu før, hans første album udkommer, har han skrevet 130 sange. Den ene stærkere end den anden.

 

Line "Bass" Sørensen
Blev født i København for 27 år siden. Fire år gammel flyttede hun med familien til Tåsinge.Familien rejste meget, da far var pilot.

Line Sørensen vidste som ganske lille, at Los Angeles var byen, hun ville bo i som voksen og at hun ville spille basguitar. I stedet for at lade sig standse af en smertefuld diagnose med fibromyalgi, tog Line Sørensen efter musiklinje på gymnasiet og meget mere musik på Ollerup Efterskole, til sin drømmeby.

For fem år siden tog hun bachelor i musik på Musicians Institute i Hollywood, hvor også kæresten, trommeslager David Meyers bor. 
Line
Line "Bass" Sørensen, for tiden på Europa-turné med den unge sangskriver stjerne Billy Raffoul og band. Line bor i L.A. men har dannebrog både på ærmet og i hjertet. PR-foto

Kærlighed ved første greb

- Jeg havde hørt, at man kaldte ham en ung Neil Young, og faldt pladask for hans sangunivers. Hvis jeg skal forklare stilen, må det være old school rock og rul, siger Line Sørensen, som allerede som otteårig fandt sit livs instrument, bassen.

Hun er født i København, men var kun fire år, da familien flyttede til Tåsinge, hvor Line spillede musik fra ganske tidligt i skolen.

- Jeg drømte om at blive trommeslager, men husker, at jeg kom ind i et lokale, og dér stod der en basguitar. Den var større end jeg, men det var kærlighed ved første greb, fortæller Line Sørensen, som fik en juniormodel i starten, hvor turen gik over musiklinjen på gymnasiet til musikken på Ollerup Efterskole.

- Da far er pilot, har vi altid rejst meget. Tidligt vidste jeg, at jeg ville bo i Los Angeles engang. For fem år siden kom jeg ind på Musicians Institute i Hollywood, hvor jeg tog en bachelor i musik.

Der kom skub i karrieren, for Line "Bass" spillede med  Disneystjernen Zendaya, countrysanger Kaci Brown, jazzpianisten Sunnie Paxon og det svenske popidol Felin.

Hjemme i L.A bor Lines kæreste gennem fem år, trommeslageren David Meyers.

- Han er også på turné. Vi er begyndt at snakke om, at vores næste permanente stop sammen bliver Danmark. Et par år i USA med vores bands, så vil jeg gerne bo i Danmark. Er der ikke et gammelt ord, som siger, at man skal rejse ud, for at komme hjem? Sådan tror jeg, det bliver om få år, siger Line Sørensen.

Line Sørensen fra Tåsinge har spillet basguitar i 17 år med base i Hollywood gennem fem år. PR-foto.
Line Sørensen fra Tåsinge har spillet basguitar i 17 år med base i Hollywood gennem fem år. PR-foto.

Line giver den gas på bas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce