Brechts Hus fra museumsplaner til kunstrefugium beskrives i ny bog

Foreningen Brechts Hus udgiver en bog om Brechts liv, husets tilblivelse som kunstrefugium og de kulturbegivenheder, der er gået ud fra huset. Foto: Michael Nørgaard

Brechts Hus fra museumsplaner til kunstrefugium beskrives i ny bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historien om Bertolt Brechts liv er blevet trykt i bøger, og det bliver historien om det hus, han boede i nu også. For en ny bog om tilblivelsen af Brecht Huset bliver udgivet.

Brechts liv er blevet beskrevet i mange værker, men det har tilblivelsen af Brechts Hus ikke været før nu. En ny bog beskriver udviklingen af Brechts Hus, fra museumsplaner til det kunstnerrefugium, man kender det som i dag.

De tre forfattere til bogen har alle haft stor tilknytning til Brechts Hus i kraft af deres arbejde. Bogens forfattere er næstformand for Foreningen Brechts Hus, Ole Visti Petersen, tidligere bestyrelsesmedlem af foreningen, Jørgen Lehrmann Madsen og tidligere formand Poul Holm Jensen. De har arbejdet på bogen i halvandet år, og nu bliver den udgivet, og det er der flere grunde til.

- Vi er oppe i årene, og hvem var nærmere end os til at gøre det, inden vi bliver senildemente, eller inden vi er døde. Poul trådte tilbage som formand for et par år siden, og jeg havde formuleret, at vi gerne ville lave en bog om Brechts Hus, dels hvem Brecht var, om hans ophold i huset i 30'erne og vi vil ville også gerne fortælle, at en fremsynet kommunalbestyrelse købte huset, og vi fik det etableret som et refugium for kunstnere og videnskabsfolk, siger Ole Visti Petersen.

Tre kapitler

Bogen er inddelt i tre store kapitler. Et om Brechts liv, et kapitel om husets udvikling og tilblivelse til, hvad det er i dag samt et kapitel om, hvem der har brugt huset. I bogen er også en statistik over, hvor mange forskellige nationaliteter der har boet i huset, og det er ikke få.

- Der har boet dels forfattere fra 17 forskellige lande, og det er ikke kun tyske forfattere, eller folk der interesserer sig for Brechts. Der er malet, komponeret og forsket i forskellige emner, men dog mest litterære emner. Det betyder i praksis, at viden om Brechts Hus er nået ud til mange lande, siger Ole Visti Petersen.

I bogen bliver ikke beskrevet alle de mennesker, der har haft kunstrefugium der, og det er der en grund til. For dem, der lejer huset, skal have fred og ro, mens de er der, fordi de er på et privat arbejdsophold, forklarer Ole Visti Petersen.

- Man kunne godt have fortalt alle navnene på dem, der har boet i huset, men det synes vi ikke, vi kunne tillade os uden af få deres tilkendegivelse om deres medvirken, siger Ole Visti Petersen.

Bogen har udgivelsesdag på mandag den 19. februar klokken 15.00, hvor der vil være reception i Brechts Hus, Skovbostrand 8, 5700 Svendborg, hvor alle er velkommen.

Brechts Hus fra museumsplaner til kunstrefugium beskrives i ny bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce