For knap 10 år siden, gik jeg i 9. klasse på Tingløkkeskolen i Odense SV. Mine klassekammerater og jeg selv, spillede på et B-rækkehold i Dalum IF. Det var også ensbetydende med at vi ikke blev udtaget til Dalums bedste start 6'er til den præstigefyldte indeturnering, Fyens Stiftstidende hvert år lagde for dagene i julen.
Vi blev dog hurtigt enige om at vi ville med for enhver pris. Så vi valgte at snakke med skolen, hvor vi havde vores daglige gang, om at lave et skolehold der kunne deltage i turneringen.

Efter nogle af de ældre lærere havde afvist ideen med at skulle bruge juleferien på fodbold, fandt vi én af de yngre, nye lærere som sagde god for det.

"Yes!" var første reaktion for os teenageknægte! Nu kunne vi endeligt få lov at være med til dette store arrangement, der som altid, er blev afviklet i Odense Idrætshal's fornemme rammer.

Dagene gik, og vi fik et program ind af døren. Vi var bl.a. i pulje med lokalrivalerne fra Sanderumskolen, men også Hjalleseskolen, som allerede dengang samlede på de bedste odenseanske boldspillere. Vi vidste at det ville blive nogle spændende kampe og at vi måske også kunne løbe ind i nogle øretæver mod Hjalleseskolen.

Juledagene kom, og jeg fejrede min fødselsdag (d. 27 dec.) i Odense Idrætshal.

Vi mødte Sanderumskolen i én af de første kampe, og som tidligere nævnt, var det lokalrivalerne. De skulle bare ned med nakken! Vi vandt denne kamp 1-0 og det var kæmpestort! Nu var de andre resultater "næsten" ligegyldige. Vi vidste godt, at vi i den sidste kamp mod Hjalleseskolen, ville blive overmatchet, så vi kunne hvile på sejren over Sanderum.

Kampen mod Hjalleseskolen, blev sat igang og vi kunne hurtigt genkende flere af modstanderne. Martin Vingaard og Johan Absalonsen var blot 2 af jævnaldrende knægte, vi spillede overfor.

Stik imod alle odds, kunne vi kort tid efter kampstart, se bolden ryge i modstanderenes mål. Sikken en oplevelse! Vi drenge hoppede og skreg af glæde, imens tilskuerne også var med på jublen, ja hvem kan ikke glæde sig når underdogs'ne dukker favoritterne.

Vi endte med at tabe kampen 5-1, men det rystede os ikke spor. Tingløkkeskolens stolte drenge, havde opnået det vi ville, en sejr over Sanderumskolen og vi scorede et mål som bragte os i front, mod turneringsfavoritterne fra Hjalleseskolen.

Således slutter vores juleeventyr fra 2001. Her, ni år senere, vender jeg stadigt tilbage til indestævnet. Jeg træner til dagligt årgang 98 drenge i OKS, OdenseKammeraternes Sportsklub. Den traditionsrige klub i hjertet af Odense M, vender hvert år tilbage til Fyens Stiftstidendes indestævne, og har i mange år klaret sig ganske pænt. Selvom jeg nu står på den anden side af banden, ser jeg tit tilbage på 2001, hvor vi i få sekunder, var stjerner for en stund. Denne succesoplevelse, skal mine drenge også have, så jeg vender tilbage hver eneste jul de næste mange år.

Jeg ville gerne have vedhæftet et billede af os drenge, der stolte stod linet op til fotografering, iført skolens gamle nedslidte tøj, der skulle findes frem fra skolens loft.

Desværre har jeg ikke et billede af det, men det er måske også for det bedre :)