Indefodboldstævne for længe siden
Da jeg så annoncen ”Indefodboldstævne 2010” tænkte jeg straks på en uforglemmelig oplevelse for længe siden. Det må have været ved årsskiftet 62/63 – eller måske året før.

Jeg spillede på Gislevs Puslinge 1 hold. Om sommeren havde vi klaret os godt mod de andre landsbyhold. Det kneb mere når modstanderen hed Nyborg eller Ringe. Vores træner gav 6 af os besked om, at vi omkring nytår kunne komme til Odense og spille indendørs fodbold. Vi syntes nok, det var spændende, men var sikkert også lidt beklemte ved at skulle helt til Odense og have testet vore fodboldfærdigheder (men det lod vi os selvfølgelig ikke mærke med!). Der var også den lille detalje, at ingen af os havde prøvet at spille indendørs fodbold!! Reglerne var vi heller ikke dus med. Kort sagt: Vi, der var fodboldcremen af Gislevs drenge, kunne blive totalt til grin!

Dagen hvor vi skulle til Odense oprandt: Med maven fyldt med julemad cyklede jeg i vinterkulden op til skolen, hvor det ”halve rugbrød” (minibussen) ventede. På vej til Odense fik vi sådan nogenlunde lært reglerne. Og så trøstede vi os med, at mange andre hold heller ikke havde nogen særlig erfaring i indendørsfodbold.

Da vi ankom erfarede vi, hvem vores første modstander var: B1913s 1. hold! Vi skulle spille mod et divisionshold drenge!! Vi besluttede at sælge os så dyrt som muligt. Og det gjorde vi! Vi kom foran og da vi spillede i B1913s normale farve (blå) troede alle i hallen, at vi var B1913. Speakeren måtte adskillige gange gøre opmærksom på hvem, der var hvem. Hallen sydede som var der landskamp. Kampen endte med 4-3 til os (så vidt jeg husker). I nogle minutter kunne vi gå på vandet. Vi havde deltaget i en moderne udgave af kampen mellem David og Goliath. Det var fantastisk!

Træerne gror som bekendt ikke ind i himlen, så vi blev senere slået ud i turneringen. Men vi kunne tage hjem med en uforglemmelig oplevelse, som jeg sent vil glemme.

Niels Henriksen

Sibiriensvej 3

5300 Kerteminde