Store forventninger til fynske speedwaykørere

Trænerne bag dansk speedway var samlet, da der i lørdags var Sport 2017 i Jyske Bank Boxen i Herning. Forrest ses Erik Gundersen, der tager sig af sportens alleryngste talenter, i midten landstræner Hans Nielsen og til højre assistent Henrik Møller. Foto: Karsten L. Sørensen

Store forventninger til fynske speedwaykørere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et katastrofalt 2017 for dansk speedway kræver landstræner topresultater for ikke også at betegne 2018 som "en skuffelse". To Team Fjelsted-kørere er blandt dem, Hans Nielsen sætter sin lid til.

Speedway: Den rød-hvide elitetrup i speedway befinder sig i disse dage på sportsresortet Playitas på Fuerteventura - altså i det behagelige klima på en af De Kanariske Øer.

Men truppen med blandt andre de to Team Fjelsted-kørere Peter kildemand og Anders Thomsen kan meget nemt komme til at svede af andre årsager end solen. Landstræner Hans Nielsen og hans assistent, Henrik Møller, præsenterer nemlig truppens syv kørere for markante forventninger - hårde krav - til den nye sæson.

2017 blev et katastrofeår for dansk speedway i international sammenhæng. Kun en dansk kører - veteranen Nicki Pedersen - er med i feltet til VM-grandprixserien 2018, og fynboen måtte endog have hjælp af et permanent wildcard efter et alvorligt styrt i maj, der ødelagde resten af sæsonen. Ingen danske kørere kvalificerede sig til deltagelse i VM-serien. I landsholdssammenhæng nåede de rød-hvide ikke engang finalen med de fire bedste nationer. Nærmest en uhørt situation for dansk speedway.

Det skal der ifølge Hans Nielsen ændres på, og derfor er der foretaget en række ændringer omkring det danske speedwaylandshold forud for 2018-sæsonen.

Kravene til kørerne for at være med i landsholdstruppen er blevet skærpet, og den nye sæson er altså indledet med en kombineret trænings- og teambuilding-tur til Fuerteventura i denne uge. Målsætningen med træningslejren er, at kørerne skal være fit både mentalt og fysisk til sæsonstarten. Fra træningslejren siger Hans Nielsen:

- 2018 bliver på mange måder et skæbnesvangert år for dansk speedway. Det er et mål, at minimum én dansk kører skal kvalificere sig direkte til VM-serien i 2019 ligesom det danske VM-hold skal placere sig blandt de tre bedste nationer i verden for at sæsonen endnu en gang ikke er en skuffelse. Det er høje mål, som kræver, at alle skal køre op til deres bedste.

Sådan ser trupperne ud
Der er syv kørere i speedwaylandstræner Hans Nielsens elitetrup - blandt andre de to Team Fjelsted-profiler Peter Kildemand og Anders Thomsen. De fem øvrige kørere er: Niels-Kristian Iversen (kaptajn), Michael Jepsen Jensen, Mikkel Michelsen, Mikkel Bech og Kenneth Bjerre.

Den fynske veteran og tredobbelte, individuelle verdensmester, Nicki Pedersen, har sluttet karrieren på landsholdet og koncentrerer sig om et individuelt comeback i 2018 efter en alvorlig skade i sidste sæson.

Umiddelbart under elitetruppen finder man U21-truppen - også med to Team Fjelsted-kørere, nemlig Frederik Jakobsen og Jason Jørgensen. De tre øvrige kørere i U21-truppen er: Tim Sørensen, Kasper Andersen og Mads Hansen.

- Vi hungrer efter resultater

Når først sæsonen kører, er det meget svært at få kørerne samlet på én gang, Ifølge Hans Nielsen giver træningslejren landsholdet mulighed for at kunne træne optimalt, diskutere maskinel setup samt udvikle landsholdet ved teambuilding-aktiviteter. Fra kaptajn Niels-Kristian Iversen, der var blandt dem, der kørte ind i en nedtur i 2017, lyder det:

- Det er en unik mulighed for at komme godt i gang med sæsonen og ikke mindst få sparring omkring sæsonplanlægning, og hvordan vi får tunet cyklerne med det rigtige setup. Når sæsonen kører, og vi alle er spredt over det meste af verden, bliver det meget individuelt for os kørere. Træningslejren kan uden tvivl være med til at skabe de resultater, som vi alle hungrer efter.

Team Danmark støtter elitetruppens tur til Fuerteventura.

- Dansk speedway har meget stolte traditioner med mange VM-medaljer. Vi ser et potentiale i, at Danmark igen kan hente VM-medaljer. Med Danmarks Motor Unions talentarbejde og ikke mindst landstrænerteamets indsats ser vi positivt på sæsonen 2018, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Hans Nielsen har blandt andre store forventninger til sine to fynske kørere.

- Peter Kildemand har tidligere vist, at han kan være med helt fremme, og Anders Thomsen er kommet sig over en skadesplaget periode, konstaterer Hans Nielsen.

Store forventninger til fynske speedwaykørere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce