Fynsk speedwaykører tættere på VM-serien

Anders Thomsen på vej ud på banen fra ryttergården i Fjelsted. Thomsen har fået en kanonstart på den nye sæson og skal nu køre med om tre billetter til næste års VM-grandprixserie. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fynsk speedwaykører tættere på VM-serien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Fjelsteds Anders Thomsen fortsætter sæsonstartens gode takter. Fynboen er således klar til kvalifikationsfinalen om tre pladser i næste års VM-grandprixserie.

Speedway: Team Fjelsted-køreren Anders Thomsen er kommet et markant skridt nærmere deltagelse i speedwayens fornemste serie, VM-grandprixserien.

24. august køres der kvalifikationsfinale - den såkaldte "GP Challenge" - med tre billetter til VM-serien 2020 på spil i kroatiske Gorican. En af de 16 kørere er netop Anders Thomsen, der endog blev nummer et i den semifinale i Slovakiet, han deltog i. Fynboen gav blandt andre så prominente navne som Martin Vaculik, Matej Zagar og Jaroslaw Hampel baghjul.

Thomsen fortsætter dermed sin stærke start på sæsonen, der også har udløst et wildcard til EM-serien. Fynboen kan ses i EM-aktion på Vojens Speedway Center, lørdag den 10. august.

Danmark er i den markante situation, at der er hele fire rød-hvide kørere klar til Gorican. Ud over Anders Thomsen gælder det den nykårede danske mester, Kenneth Bjerre, Mikkel Michelsen samt veteranen Niels-Kristian Iversen. Iversen er - sammen med Leon Madsen - med i dette års VM-serie og kan også kvalificere sig til næste års serie ved at køre ind sig i top-otte i år.

De skal køre om tre billetter
Disse 16 kørere skal i aktion i kroatiske Gorican, 24. august, i kvalifikationsfinalen til VM-grandprixserien 2020. Der er tre billetter til VM-serien på spil:Craig Cook, England. Niels-Kristian Iversen, Danmark. Pontus Aspgren, Sverige. Robert Lambert, England. Anders Thomsen, Danmark. Martin Vaculik, Slovakiet. Peter Ljung, Sverige. Matej Zagar, Slovenien. David Bellego, Frankrig. Chris Harris, England. Mikkel Michelsen, Danmark. Max Fricke, Australien. Martin Smolinski, Tyskland. Aleksandr Loktajew, Ukraine. Kenneth Bjerre, Danmark, og Jurica Pavlic, Kroatien (wild card).

Glad landstræner

Danmark bliver klart den stærkeste nation i Gorican, 24. august. Det er ovenikøbet samme bane, hvor det rød-hvide bruttolandshold havde en uges træningssamling i marts.

- Ja vi valgte netop Gorican til forårets træningssamling i håb om bonus for vore kørere til august, fortæller en glad landstræner, Hans Nielsen, der tilføjer:

- Det er imponerende, at også Anders Thomsen og Mikkel Michelsen klarede sig igennem, for det fortæller noget om, at næste generation for alvor er ved at træde ind i verdenseliten.

Samtidig peger Hans Nielsen på, at Polen ikke har kørere med i kvalifikationsfinalen - for første gang siden 1996.

- Polakkerne har fire kørere i den nuværende VM-serie, men det er selvfølgelig en overraskelse, at den store speedwaynation floppede i kvalifikationssystemet. Men det siger noget om, hvor svært det er at slå igennem i moderne speedway, vurderer Hans Nielsen.

Landstræneren mener i øvrigt, at fem og ikke tre kørere burde gå videre til VM-serien fra den hårde kvalifikation, hvor et enkelt mislykket heat som regel koster en kører muligheden for kvalifikation.

- Det burde man gøre i stedet for at uddele hele fire wildcards, når sæsonen er færdig, konstaterer Hans Nielsen.

Danmark også fire kørere med i årets individuelle VM-serie for U21-kører, som indledes i polske Lublin 22. juni. De fire er Team Fjelsted-køreren Frederik Jakobsen, Patrick Hansen, Jonas Jeppesen og Tim Sørensen - de kørere, som også udgør stammen i landsholdsregi for U21-kørere.

Fynsk speedwaykører tættere på VM-serien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce