KOØJET

Maskinmesterelev Johan Hoff fra Simac i Svendborg samler studerende til tirsdags-sejladser fra Thurø Sejlklub

Maskinmesterelev Johan Hoff fra Simac i Svendborg kan både generere friske ideer og vise handlekraft. Med denne gode kombination som ballast samlede Johan Hoff tidligere på ugen tæt på 40 unge omkring det nye, sydfynske projekt "Sejl og studér."

- Jeg vil gerne gøre noget for, at vi unge får en aktiv fritid, skaber netværk og ikke forfalder for meget til diskoteker og Netflix, mens vi studerer her på Sydfyn, siger Johan Hoff til Koøjet.

Tirsdag eftermiddag blev tankerne omsat til praksis. Efter en kampagne lykkedes det at samle unge fra uddannelsessteder som Simac, Den Frie Lærerskole i Ollerup, SDU i Odense og Ring-Andersens skibsværft i Svendborg.

Formålet er at vække de unges interesse for en aktiv fritid med lystsejlads - om kap eller på tur.

- Tanken var oprindelig at gøre det i en selvstændig forening, men det stod hurtigt klart, at det var noget praktisk nemmere at få et samarbejde og leje grej i en eksisterende sejlklub. Den løsning fandt vi så her i Gambøt, fortalte Johan Hoff, da Koøjet besøgte premieredagen i Thurø Sejlklubs faciliteter.

Tirsdagens friske østen på 15-18 m/s satte sine sikkerhedsmæssige begrænsninger på udfoldelserne til søs. Sejlklubbens gode håndfuld af J70-sejlbåde og Solinger blev i havn, men en tur på vandet blev de unge ikke snydt for. Sejladsen blev gennemført i klubbens nye RIB'er med de filminspirerede navne "Martha" og "Harald".

I løbet af tre timer kom de vordende sejlere rundt på poster med bl. a. knobbinding og fremvisning af sejlbåde i havnen. En håndfuld unge instruktører fra flere lokale sejlklubber har stillet sig til rådighed for de ugentlige aktiviteter.

Når de rette kompetencer er på plads, vil de studerende også få mulighed for at benytte Thurø Sejlklubs 806-sejlbåd til fx weekendture i Øhavet.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".