SØSIDEN

Kaptajn Kjell Skjoldvær startede som letmatros om bord i 1964: På Lofoten skal man også kunne godt, gammeldags sømandskab

 Lofoten er et herligt skib, fastslår Kjell Skjoldvær uden tøven. Han ved det. Han startede om bord, da Lofoten var ny og han var ung. Nu er Kjell Skjoldvær, hvad han selv kalder "en gammel mand".

Vi sejler i Norges skærgård oppe ved Finnmarken. Kjell Skjoldvær er kaptajn og holder udkik fra kommandobroens stol ved bagbord brovinge. Den unge førstestyrmand Henrik Zahls blik veksler mellem kik forud og instrumenter.

Grejet på m/s Lofotens kommandobro er en blanding af alt det nye digitale og enkelte enheder tilbage fra skibets levering i 1964. I den sidste kategori hører bl. a. maskintelegrafen og et overvågningsystem til lastrummet. Både det nye og gamle grej er monteret i træpaneler og udstråler en atmosfære af et skib med historie.

 

VIDEO: Lofoten er sjæl, vibrationer og lyd

- Jeg kan ikke rigtig slippe det

Kjell Skjoldvær, 71 år, har også historien med. Han startede om bord som letmatros, da Lofoten var nybygget i 1964. Fra 1981 har han sejlet som kaptajn i rederiet. I hans lange karriere til søs har han også haft kommandoen på Hurtigrutens større og nyere skibe. Samlet har Kjell Skjoldvær sejlet med Lofoten i 11 år.

I dag kan Kjell Skjoldvær tilkaldes fra hjemmet i anløbshavnen Sortland for at tage en tørn ved kollegers ferier og fravær. Det gør han tit - og af lyst:

- Jeg kan ikke rigtig slippe det helt. Jeg satser på at blive ved tre-fire år endnu, siger Kjell Skjoldvær og skænker en tår kaffe til Søsidens udsendte.

For Kjell Skjoldvær er m/s Lofoten yndlingen i rederiets flåde på 11 kystrute-skibe:

- Det er et herligt skib at få lov at arbejde om bord i. Hun kan være lidt lunefuld en gang imellem, så det er også en bestemt gammel dame, siger han.

Den største udfordring

- Vores nye skibe er vældig flotte, men de er jo flydende hoteller. Lofoten er anderledes. Den er et fartøj med sjæl, vibrationer og lyd, betoner den erfarne kaptajn:

- Når vi sejler med Lofoten, er vi tættere på naturkræfterne. Vi har fx ingen stabilisator, så vi og passagererne kan mærke vejret mere end på vores store skibe.

For Kjell Skjoldvær og de øvrige på kommandobro er en af de største udfordringer at komme ind i en havn, hvis vejret er dårligt:

- Der kan vi være nødt til at bruge den gamle metode med at fire et anker ud før anløbet. Når vi anløber i dårligt vejr, er det første vi tænker på ikke at komme ind til kajen, men hvordan vi skal komme fra kajen igen. I den situation er der brug for godt, gammelt sømandskab, siger Kjell Skjoldvær og bliver nikkende bekræftet af den unge førstestyrmand.

En fryd at studere

Til kaptajnens ord skal føjes, at det kommandobroen har at gøre godt med under anløb og afgang er ét ror og én propel agterude. Ingen bovpropel og aldrig skub fra bugserbåd. Til gengæld er der tæt kommunikation til trossegasterne på kajen.

Ved anløb er metoden oftest at kaste en trosse fra stævnen og agterud til et spring ned på en pullert omkring midtskibs. Med rette vinkel på roret og passende kraft på propellen spændes trossen og det 87 meter lange skib trækkes langsomt ind til nærkontakt med kajens kæde af lastbildæk-fendere. Så gøres de øvrige trosser fast på kajen og tottes til, og gaffeltrucken kan anrette landgangen til turister og lokale passagerer.

Hvis man er til at nyde oplevelsen af søfolk, der kan deres kram, så er disse mange daglige operationer i havn en sand fornøjelse at studere oppe fra dækket. 34 gange på fem-seks døgn.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
VIDEO OG BILLEDER: Populær og stilfuld dame fra 1964

VIDEO OG BILLEDER: Populær og stilfuld dame fra 1964

FAKTA: Hurtigrutens m/s Lofoten fra 1964

FAKTA: Hurtigrutens m/s Lofoten fra 1964

VIDEO: Hurtigruten er Norskekystens puls gennem 125 år

VIDEO: Hurtigruten er Norskekystens puls gennem 125 år