VIDEO: Mød den kommende verdensmester i vandcykling

Det var en glad og ivrigt snakkende Dave Cornthwaite, der mødte passager og besætning på m/s Lofoten oppe ved Norskekysten. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

VIDEO: Mød den kommende verdensmester i vandcykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dave Cornthwaite er bidt af en vild eventyrer. Han vil med 25 forskellige transportmidler uden motor bevæge sig mindst 1000 miles. FAA.dk mødte ham på cykel i rum sø.

En levende prik ude mellem klippeskærene ved den norske kyst vokser sig større. Søsidens udsendte tror næsten ikke sine egne øjne. En mand kommer cyklende. Altså på vandet.

Den glade gut i sadlen vinker og filmer med mobilen, mens benene tramper vandcyklens propel rundt. Ud af vandcyklistens røde fuldskæg lyser et stort smil.

På Hurtigrutens m/s Lofoten er passagererne stimlet sammen på alle dæk i styrbord side. De sørejsende er netop varskoet om, at de kan komme helt tæt på en ambitiøs mand. Han er ved at sætte verdensrekord i cykling på vandet.

Skibet kobler maskinen fra, og vandcyklisten holder benene i ro. Alle om bord vifter med flag, vinker eller hujer.

- My name is Dave Cornth-waite, C-o-r-n-t-h-w-a-i-t-e, råber og bogstaverer manden fra den søgående cykel. Fra sin håndholdte mobil transmitterer han mødet skib-vandcykel til Facebook.

 

For eventyreren Dave Cornthwaite blev mødet i rum sø med  passager og besætning på m/s Lofoten et afbræk på den ensomme cykeltur på vandet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
For eventyreren Dave Cornthwaite blev mødet i rum sø med passager og besætning på m/s Lofoten et afbræk på den ensomme cykeltur på vandet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

SE VIDOEN: Eventyrer på cykel hyldes i rum sø

Startskud var rullebræt

Dave Cornthwaite er eventyrer. Det er næppe en overdrivelse at kalde ham for en af de største nulevende af slagsen. Den 37-årige englænder er uden tvivl også den mest alsidige.

Dave Cornthwaites eventyrlyst blev for alvor tændt efter intensiv skateboarding i 25 års-alderen. Tusinder af kilometer skøjtede han rundt i flere lande på et bræt med hjul. Han droppede et job som grafisk designer og skitserede i stedet sit livs projekt: Expedition 1000. Dave Cornthwaites konceot er, at han på hver af 25 forskellige, ikke-motoriserede transportmidler vil tilbagelægge mindst 1000 miles. Det svarer til ca. 1600 km.

Den 1300 sømil lange vandcykeltur i Hurtigrutens kølvand Kirkenes-Bergen opfylder så rigeligt hans krav til en enkelt turs samlede længde.

Hvis alt går vel i de sidste dage, satser Dave Cornthwaite på at nå målet for denne hans udfordring nummer 14 af de 25 på mandag eller tirsdag. Turen startede i Kirkenes ved den norsk-russiske grænse den 24. juli.

Dave Cornthwaites kik fra vandcyklen. Det meste af seancen kan ses på hans Facebook-side. Foto: Dave Cornthwaite
Dave Cornthwaites kik fra vandcyklen. Det meste af seancen kan ses på hans Facebook-side. Foto: Dave Cornthwaite

Langsomruten ...

Fredag oplyste Dave Cornth-waite til Søsiden, at alt var vel på vandcyklen og at han befandt sig syd for Florø mindre end 100 miles fra målet Bergen.

Hans registerede topfart på turen har været knap 11 km/t, og gennemsnitshastigheden er ca. 6 km/t. Langsomruten ...

Den samlede strækning Kirkenes-Bergen til søs er ca 2400 km. Ruteskibenes sejltid er en lille uge. På vandcykel bliver den godt 70 dage.

Dave Cornthwaite tager sig den tid, der skal til. Han cykler ikke i dårligt vejr, og han cykler i land hver aften. Dave Cornthwaite overnatter i sit medbragte telt eller tager mod logi hos gæstfrie nordmænd. Undervejs får han også praktisk support af venner i land.

Budgettet er minimalt. Indtægter kommer fra forfatterskab, kurser, foredrag og sponsorater. Vandcykel-turen er fx sponseret af Visit Norway, Hurtigruten og cykelfirmaet Schiller.

Møde giver brændstof

Tilbage til m/s Lofoten. Som ved rederiets øvrige skibe Dave Cornthwaite har mødt på søvejen, er der også her om bord beredt en overraskelse. Besætningen har pakket en stor, gul godtepose. Gaven rækkes på en bådsmandshage fra m/s Lofoten og over til vandcyklisten.

Under operationen falder en tovstump uheldigvis i vandet. Til stor moro for de omkring 175 passagerer og for Dave Cornthwaite selv, iværksættes en lille, vellykket bjærgningsaktion fra vandcyklen.

- Jeg er jo meget alene, men møder som dette og med de andre skibe giver mig brændstof. I skal ikke have ondt af mig. Jeg gør det her for sjov og for at holde mig levende, fastslog Dave Cornthwaite og blev saluteret med klapsalver fra alle dæk.

Seancen i rum sø varer et kvarters tid. M/s Lofoten sejler videre nordover, og Dave Cornthwaite tramper den anden vej.

Daves næste projekt

Søsiden har efterfølgende været i kontakt med den motor-forsagende eventyrer, der også har skabt bevægelsen Say Yes More:

- Efter denne rejse tager jeg lige tilbage til Storbritannien for at arrangere en årlig festival, kaldet YES-tival. Det er en eventyrlig mikrofestival for positiv forandring, med over 40 inspirerende talere.

- Min næste rejse? Jeg er ikke sikker endnu, men jeg overvejer at kitesurfe ved den østafrikanske kyst i 2018. Vandet bliver lidt varmere end her i Norge!

VIDEO: Mød den kommende verdensmester i vandcykling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce