SØSIDEN

De Småborgerlige tog søvejen til Rudkøbing og gav værtshus-koncert for fuld udblæsning: - Næste år sejler vi med vores egen færge ...

Og så snupper vi "Messing-grisen". "Messing-grisen" ...!

Shanty-kaptajn Erik Kromann annoncerer næste nummer fra de glade sømandsstruber i Marstal Småborgerlige Sangforening.

"Messing-grisen" slippes løs, og den viser sig at være en fuldtonende udlægning af "Amazing Grace".

Senere annonceres "Den irske røver". Også kendt som "The Irish Rover".

SE VIDEOEN: De Småborgerlige for fuld udblæsning ...

Shanty-sang, Riga og Ø-Pølser

Som altid er der humør-garanti, når Marstal Småborgerlige Sangforening rigger op. Lørdag blev kursen sat fra den ærøske hjemstavn mod naboøen Langeland. I tre private både havde shantykoret taget søvejen til Rudkøbing for at give takke-koncert på den propfyldte Kasket Karl.

Takken rettede sig mod Rudkøbings støtte til Ærøxpressen. Bodegaens gæster samlede sidste år 10.000 kr ind til aktiekøb i den planlagte hurtigfærge. Kasket Karls indehavere, Pernille og Torben Pryds, smækkede selv 5000 kr. oveni.

- Vi kommer gerne igen til næste år - og så bliver det i Marstals egen færge, lød det fra korets medlemmer, der undervejs fik stemmerne balsameret med de obligatoriske Riga'er.

I den timelange koncert (med lænsepause midtvejs) var sangen "Der kommer igen snart en færge ..." et naturligt klimaks som en hyldest til øernes gode naboskab:

- Det består forhåbentlig, selvom vi synger, lød det fra Erik Kromann før koret stemte i med:

- Der kommer igen snart en færge - tilbage til Marstal igen ...".

Før De Småborgerlige satte kursen hjemover, kvitterede Pernille og Torben Pryds med lidt fast føde. I dagens anledning kunne det naturligvis ikke være andet end lune Ø-Pølser.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".