KOØJET

Frank Varsnæs inspireret af bl. a. havgående solo-sejlture i sin Bianca 27 og af havneliv i Sevilla.

Frank Varsnæs har praktiseret en hel del af det maritime. Han har bygget både hos Walsted på Thurø, har udfordret sig selv med havgående solo-togter i sin Bianca 27, sejlet offshore-fartøjer i Nordsøen og videreuddanner sig i øjeblikket på Marstal Navigationsskole. Fritidslivet på fastlandet deler han mellem et landligt hus på Midtlangeland og en lejlighed i Svendborg.

Nyt i den erfarne sejlers liv er debuten som forfatter. Fra forlaget Book On Demand har Frank Varsnæs netop søsat romanen "Mentoren". Handlingen er inspireret af Frank Varsnæs' lange solo-sejladser i sin 27 fods sejlbåd bygget i Rudkøbing i 1974:

- "Mentoren" er en roman om en labil eventyrer. Han tager ud på en odyssé. Eventyret indbringer gode oplevelser - for ham. For andre bliver det en blandet fornøjelse at støde på min hovedperson Anders. Han er rent ud sagt en skidt karl. Undervejs får han mange ugerninger på samvittigheden, siger Frank Varsnæs til Koøjet.

Frank Varsnæs' Bianca 27 Malu har været vidt omkring, siden den stod ud fra Svendborg for otte år siden. Sydengland og Azorerne er et par yderpunkter på søkortet.

Lige nu ligger båden ved Gibraltar uden aktuelle planer om at få den sejlet hjem til Det Sydfynske Øhav.

Gennem tre år lå Frank Varsnæs' båd i Sevilla, Spanien. Her har Frank Varsnæs ofte haft glæde af at bruge den som fastliggende rejsemål i fritiden.

- I Sevilla kom jeg tæt på mange interessante skæbner i havn og i by. Også på død og drama. Det har inspireret. Ligesom jeg selv sejler min hovedperson fra Danmark til Sevilla, og jeg har besøgt alle lokaliteter, der dukker op i bogen. Jeg har også mødt nogle af romanens personer, fortæller Frank Varsnæs.

I virkelighedens verden satser Frank Varsnæs på at blive skibsfører til sommer og at læse videre for sidst på året at have uddannet sig til sætteskipper i Marstal.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".