KOØJET

Om en måneds er det afgjort hvor katamaranfærgen m/f Issehoved fra Faaborg i fremtiden skal sejle. Der er to muligheder.

Et af Danmarks kendeste passagerfartøjer, m/f Issehoved fra den ophørte forbindelse Samsø-Aarhus Expressen er solgt. Den nye ejer er adm. direktør Hans Froholdt fra shipping-virksomheden Marcore Group i Svendborg.

Hans Froholdt har købt m/f Issehoved af adm. direktør Jan Mortensen fra Faaborg Værft. Efter forbindelsen Aarhus-Sælvig ophørte i efteråret 2016, har Issehoved ligget oplagt og til salg i Faaborg. Katamaran-fartøjet har været udbudt til 7,5 mio kr, men købsprisen ønskes ikke oplyst.

For samsinger og turister med lyst til at besøge øen i Kattegat, kan salget af Issehoved være godt nyt. Hans Froholdt oplyser, at han i øjeblikket sonderer mulighederne for at genstarte hurtigruten mellem det centrale Aarhus og Samsøs vestkyst.

- Hvis vores undersøgelser får et tilfredsstillende udfald, kan det føre til, at vi i første omgang åbner en sommerforbindelse allerede i år. Vi har en positiv dialog igang til flere sider, og den kan også føre til sejlads mere end kun om sommeren. Det afhænger bl. a. af økonomien i det, siger Hans Froholdt.

Svendborg-rederens andet scenarie for anvendelse af den nyindkøbte færge er sejlads på Øresund. Her ejer Hans Froholdts virksomhed i forvejen passagerskibs-ruten Sundbusserne mellem Helsingør og Helsingborg.

- På Øresund undersøger vi også flere muligheder. Jeg lige nu ikke sige mere, end at der kan blive tale om sejlads enten på tværs eller på langs, lyder det fra Hans Froholdt. Om den nyindkøbte færge skal sættes i drift på Kattegat eller Øresund forventer Hans Froholdt afklaret i løbet af en måneds tid.

M/f Isssehoved er bygget i Norge i 1991 til lokal sejlads i nordnorsk farvand. Færgen kan medtage 96 passagerer . På et senere tilføjet agterdæk er der plads til et større antal cykler. Servicefart ligger på omkring 26 knob, ca. 50 km/t.

- Den er i go' stand og næsten klar til indsats, siger Hans Froholdt om sin nyerhvervelse. Færgens kommende navn vil bero på, hvor den skal sejle.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".