Sydfyn husker også prins Henrik som en aktiv lystsejler

Prins Henrik i kapsejlads på Lunkebugten med Langelandsbroen i baggrunden. Prinsen sejlede sammen med sin nære ven, afdøde Niels lensbaron Iuel-Brockdorf i 6 Meter R-båden Lady Day. Foto: Tim K. Jensen

Sydfyn husker også prins Henrik som en aktiv lystsejler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans kongelige højhed åbnede lystsejladsmuseet, sejlede med lensbaronen på Lunkebugten og besøgte sejlklubber i Marstal, Svendborg og Rudkøbing

Prins Henrik var også kendt som sejlerprinsen. Med sejlerkasket eller flådeuniform har hans kongelige højhed besøgt Sydfyn og Øhavet adskillige gange.

Det var fx prins Henrik, der gik forrest, da han sammen med dronning Margrethe og regentsparrets nære venner, Molise og Niels lensbaron Iuel-Brockdorff åbnede Danmarks Museum for Lystsejlads på Valdemars Slot i 1996. Regentparret var sejlet hertil i Dannebrog. På den smukke sommersøndag lå kongeskibet for anker i Lunkebugten.

Prins Henrik var også til sin død lystsejladsmuseets protektor. Inden prinsens død havde kongehuset indkaldt bl. a. en repræsentant for lystsejladsmuseet til en orientering om protektoratet, erfarer Søsiden.

Flere gange har prins Henrik sejlet med Niels lensbaron Iuel-Brockdorff i 6 Meter R-båden Lady Day, som lensbaronen ejede. Båden havde i øvrigt en fortid i det norske kongehus. Sidste år var den fremvist i Flensborg som en effekt i en tema-udstilling om royal lystsejlads,

I sommeren 2008 lagde kongeskibet til i Ærøskøbing. I det seperate program for prins Henrik lå et besøg i Marstal Sejlklub. Ved den lejlighed navngav prins Henrik - i fuld uniform - hele syv optimistjoller til de unge Marstal-sejlere.

Traditionen byder, at nye fartøjer navngives med champagne - en liflig drik fra prinsens hjemland. Ved denne lejlighed var de ædle bobler dog udskiftet med økologisk sodavand.

I juni 2007 deltog prinsen aktivt i flere sejladser i DM for bådtypen Drage i Svendborgsunds Sejlklub. Prinsen sejlede i sin egen Drage, White Lady. Dragen kunne medtages på Kongeskibet Dannebrog. Her var der monteret særlige davider til søsætning.

I 1987 bragte interessen for Drager prinsen til Langeland. I september var Rudkøbing Sejlklub vært for stævnet Dragon Cross Cup, som prinsen dog ikke deltog aktivt i. Men prinsen kom forbi. Hans kongelige højhed rundede kajen i afslappet sejlerdress, og prinsen spredte maritim munterhed omkring sig, kan flere Rudkøbing-sejlere huske.

- De var et fint besøg, en dejlig dag med gratis øl på kajen. Jeg mener, at prinsen var her fordi hans Drage var udlånt til en af deltagerne, siger Rudkøbing Sejlklubs formand, Finn Birger Hansen.

Sydfyn husker også prins Henrik som en aktiv lystsejler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce