Svendborg droppet som finalehavn for Fyn Rundt

Flot ser det ud, når de gamle træskibe kommer til Svendborg Havn, men til sommer må man kigge langt efter Elsa Margrethe, Havet, Fylla, Aron, Lilla Dan og alle de andre sejlende stykker historie. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Svendborg droppet som finalehavn for Fyn Rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Generalforsamlingen i sommerens store sejlskibstræf Fyn Rundt har nu officielt droppet Svendborg som en del af Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe 2019 og samtidig lagt ruten for næste års sejlads.

Svendborg/Faaborg: Sommerens store, fynske sejlskibstræf får til næste år Faaborg som finale-havn. Beslutningen er truffet på generalforsamlingen i foreningen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe. Foreningens medlemmer er sejladsens skippere.

Ved fravalget af Svendborg brydes en mere end 30 år lang tradition for at runde sejladsen af gennem Svendborgsund. Kun én gang siden Fyn Rundts start midt i 1980'erne har sejlskibene lagt kursen helt udenom Svendborg.

Hvis de sidste formaliteter med havnene falder på plads, skal der i 2019 startes fra Bogense mandag morgen den 22. juli. Derfra fortsætter de forventet omkring 50 sejlskibe til Fredericia, Assens, Sønderborg og Marstal. Finale og fest skydes af i Faaborg fredag den 26. juli.

Svendborg indgår dermed heller ikke i planen for næste års havnebesøg under den fem dage lange sejlads.

- Vi er kede af det

På generalforsamlingen i Svendborg forklarede Fyn Rundt-formand Andrea Gotved, at en langvarig uvished om Maritimt Centers fremtid havde spillet ind i bestyrelsens beslutning om at droppe Svendborg til næste år.

Også det faktum, at Fyn Rundts mangeårige stævneleder, Jay Bruun Jensen, ikke længere er ansat på Maritimt Center har påvirket beslutningen. Det er nu Fyn Rundt-foreningens plan at hyre Jay Bruun Jensen til fortsat at stå for sejladsen - en ydelse som Maritimt Center hidtil har været betalt for.

Chef for det kommunale Svendborg Event, som Maritimt Center indgår i, Anja Mia Haas er ked af, at Fyn Rundt-skibene ikke gør fast i Svendborg havn næste år.

- Jeg vil gerne understrege, at Svendborg fortsat satser rigtig meget på det maritime og arbejder for gode vilkår for træskibene, sagde Anja Mia Haas.

- Vi er kede af, at Jay sagde sin stilling op. Det har aldrig været på tale at nedlægge Maritimt Center. Jeg ville ønske, at bestyrelsen havde spurgt os, i stedet for handle på baggrund af det, I hørte på vandrørene, sagde eventchefen på generalforsamlingen.

Lille håb for Svendborg

Andrea Gotved svarede, at bestyrelsens beslutning om at droppe Svendborg var velovervejet.

- Vores beslutning skal ikke ses som noget spontant eller som en hævn eller straffeaktion, pointerede Fyn Rundt-formanden - og gav også Svendborg lidt håb:

- Der er ikke sagt, at vi ikke kommer til Svendborg igen. Det må tiden og udviklingen vise, men mon ikke? Det håber vi.

Svendborg droppet som finalehavn for Fyn Rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce