SE BILLEDERNE: Da Store Samka fik Lille Samka om bord

På vegne af Marstal Søfartsmuseum modtog Samka-skipper Søren Vestergaard, Marstal, skibsmodellen fra Jørn Foss (t.v.) i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

SE BILLEDERNE: Da Store Samka fik Lille Samka om bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veteran-coasterens tidligere reder, Jørn Foss fra Rudkøbing, forærede Marstal Søfartsmuseum en flot skibsmodel.

En flot model af Samka fra Marstal har stået hjemme hos Jørn Foss i Rudkøbing, siden han selv var reder på caroliner-coasteren fra 1987-1992. Nu er ringen sluttet.

Jørn Foss, også tidligere lods og shippingmand, har foræret sin Samka-model til Marstal Søfartsmuseum. Modellen er udført af Fritz Jørgensen i Svendborg. I Jørn Foss' tid som reder sejlede modelbyggeren i fragtfart med Samka.

Transporten af modellen fra Langeland til Ærø kunne ikke ske mere maritimhistorisk korrekt. Store Samka sejlede Lille Samka hjem til Marstal.

- Jeg havde besluttet for mig for at forære modellen til museet. Da jeg så, at Samka var i Rudkøbing, tog jeg kontakt, fortæller Jørn Foss til Koøjet.

Overdragelsen af modellen fandt sted i Rudkøbings nye fragtskibshavn, hvor Samka under en charter tidligere på ugen gjorde ophold på vej mod Marstal. På vegne af søfartsmuseet modtog Samkas skipper, tidl. navigationsskoleleder Søren Vestergaard, Marstal gaven. Inden skipper og Samka-besætning kvitterede med en frokost (og en Riga) i messen, stod modellen i sin glasmontre til beundring på dækkets luger.

- Jeg kan se, at du havde den hvide stribe på skibssiden længere oppe, end vi har i dag, bemærkede Søren Vestergaard, mens også andre ændrede ting om bord blev diskuteret. Da Jørn Foss sejlede med Samka, havde den fx kun en mast og en meget lang lossebom. I dag er Samka ført tilbage til det oprindelige med to master.

- Jeg har altid haft et blødt punkt med carolinere og Samka. Derfor glæder det mig rigtig meget, at marstallerne passer så godt på den, siger Jørn Foss.

Siden 1997 har Samka været sejlet af frivillige som museumsfartøj og har tætte bånd til Marstal Søfartsmuseum.

Igen i denne sommer har Samka en længere charter for børnekultur-projektet Bibiana.

 

SE BILLEDERNE: Da Store Samka fik Lille Samka om bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce