KOØJET

Offshore-fartøjet Esvagt Sigma får en overhaling hos Petersen & Sørensen Motorværksted

En af Nordsøens seje arbejdsheste er gået på det tørre i Svendborg i nogle dage. Op over de kunstnerisk dekorerede sider på flydedokken hos Petersen & Sørensen Motorværksted A/S knejser den teglrøde profil af offshore-fartøjet Esvagt Sigma fra Esbjerg.

Offshore-mæssigt kan Esvagt Sigma kategoriseres som værende i den mellemstore klasse for den slags fartøjer. Og det er i sig selv imponerende. Hvis Svendborg-Ærøskøbings tvillinge-færger sættes som målestok, er Esvagt Sigma på nær et par meter lige så lang, dvs. små 50 m.

Esvagt Sigma er leveret fra det russiske Kvarner-Vyborg værft i 2003. I første omgang med navnet Bue Orkney, men den har i det meste af sin tid sejlet med det nuværende navn for offshore-rederiet Esvagt.

Når Esvagt Sigma til og fra basishavnen i Esbjerg skal kæmpe sig frem gennem den vrisne Nordsø, kan den gøre godt med to styk Caterpillar dieselmaskiner på i alt ca 1800 kw. Det svarer til omkring 2500 hk. Fart er maksimalt 12 knob. Netop maskinfabrikatet Caterpillar er Svendborg-værftet specialister i. Fra nytår blev Petersen & Sørensen autoriseret som en af kun to danske virksomheder klassificeret som service-partner.

Esvagt Sigmas besøg i Svendborg gælder bl. a. overhaling af hjælpemotorer og af skibets fremdrivningsystem, de såkaldte azimuth-trustere, oplyser dokmester David Larsen fra Petersen & Sørensen til Koøjet:

- Det er vores første Esvagt-skib, men vi er klar til tage flere, siger David Larsen. Esvagt Sigma sejler fra Svendborg i næste uge.

Det indtil 2015 Mærsk-kontrollerede Esvagt er i dag ejet af 3i Infrastructure og AMP Capital.

Esvagt råder over 42 skibe og har tre nybygninger på vej. Blandt de 900 ansatte er mange aspiranter fra søfartsuddannelserne i Svendborg og i Marstal.

 

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".