Om solbåd-byggeren: Han er nok den skarpeste kniv, jeg længe har mødt

Den soldrevne batterifærge Little Ellen blev tidligere i år her på sin liggeplads ramt af en kraftig bølge forårsaget af en Ærø-færge. Solbåden kæntrede og den efterfølgende forsikringssag har ført til, at den har ligget stille i denne sæson. - Men den er klar 1. juni næste år, siger medejer Tom Rasmussen, Ærøskøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Om solbåd-byggeren: Han er nok den skarpeste kniv, jeg længe har mødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turist-fartøjet Little Ellen i Ærøskøbing er typegodkendt og Rune Eilertsen er klar til levere flere

RUDKØBING: Solbåden Little Ellen i Ærøskøbing er konstrueret og bygget af Rune Eilertsen.

Båden af typen Suncruiser 23 er godkendt som erhvervsfartøj. Solbådens ejere, Tom Allan Rasmussen og Allan Harsbo, anvender den til sommerlig turistsejlads med op til 12 ombordværende.

Little Ellen startede sejlads sidste sommer og blev godt modtaget:

- Vi sejlede tre-fire timer hver dag i hele sæsonen på udelukkende sol, siger Tom Allan Rasmussen, bagermester i Ærøskøbing.

Som følge af en forsikringssag har Little Ellen ligget stille i sommer, men meldes klar igen til sejlads fra 1. juni næste år.

Tom Rasmussen fremhæver i øvrigt Rune Eilertsen som "nok den skarpeste kniv jeg længe har mødt. Rune er en sand fornøjelse at omgås", siger Tom Allan Rasmussen.

Mens den løst skitserede solbåd i Rudkøbing er Rune Eilertsens platform for løbende tester og udvikling, er Little Ellen computerformgivet i 3D Cad. Denne udgave af solbåden er typegodkendt, og det åbner for, at Rune Eilertsen indenfor visse rammer kan levere flere lignende eksemplarer:

- Kommer der en ordre på en ny solbåd af samme type som Little Ellen, skal vi nok få den bygget inden næste sommer. Suncruiser 23 er tegnet, testet og alt papir er klart, fortæller Rune Eilertsen.

Turist-solbåden Little Ellen i Ærøskøbing er en typegodkendt Suncruiser 23 konstrueret og  bygget af Rune Eilertsen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Turist-solbåden Little Ellen i Ærøskøbing er en typegodkendt Suncruiser 23 konstrueret og bygget af Rune Eilertsen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Sofaer om bord

På flere punkter er Little Ellen mere komfortabel end prototypen i Rudkøbing. Den har fx sofa-sæder og den er forsynet med vejr-afskærmning i form af en gennemsigtig kaleche. Little Ellen har også et fastmonteret ladestik til landstrøm.

- Jeg hygger mig med at lave noget til både, så det vil jeg gerne lave mere af, siger Rune Eilertsen:

- Men jeg har haft travlt med at etablere mit firma Hybridgenerator. Det har taget hele min tid. Jeg startede med bådebygning, mens jeg gik og ventede på, at mine investorer havde noget klart.

Bagermester og solbåd-medejer Tom Allan Rasmussen, Ærøskøbing:  - Rune Eilertsen er nok den skarpeste kniv, jeg længe har mødt. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Bagermester og solbåd-medejer Tom Allan Rasmussen, Ærøskøbing: - Rune Eilertsen er nok den skarpeste kniv, jeg længe har mødt. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

Om solbåd-byggeren: Han er nok den skarpeste kniv, jeg længe har mødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce