Øboer: Hvorfor mangler vores havn på kortet?

En forpremiere på det kommende, endnu ikke korrekturlæste, sydfynske havnekort fra Naturturisme i Svendborg. Flere havne kan stadig nå at melde sig, oplyser projektleder Nina Brandt Jacobsen.

Øboer: Hvorfor mangler vores havn på kortet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øhavets fælleskommunale Naturturisme i Svendborg gør klar til opdaterede plancher efter, at flere lystbådehavne er kommet med i samarbejdet.

På Strynø har beboere i en henvendelse til Koøjet undret sig over, at øen i følge et officielt turist-kort ophængt i en række havne vises uden anløbsmulighed for lystbåde. Kortets markering af en havn for lystbåde mangler på øen mellem Langeland og Ærø. Det samme gælder for en række andre lystbådehavne i Det Sydfynske Øhav. De er ikke markeret på den aktuelle planche med så officielle afsendere som bl. a. det fælleskommunale Naturturisme og EU's fond for udvikling af landdistrikter.

Når havne som fx Ristinge, Lohals, Birkholm, Hjortø, Lyø, Bjørnø, Avernakø, Korshavn, Ballen, Dageløkke og Gambøt også mangler, har det en forklaring. Den er, at havnene ikke var med i samarbejdet "Det Sydfynske Øhav - A World-Class Sailing Destination", da den ophængte planche i fx Rudkøbings lystbådehavn blev udarbejdet i 2014.

I mellemtiden er en række af de manglende havne kommet med i samarbejdet, og flere havne kan være på vej:

- Vi har lige nu 19 ud af 33 mulige havne med, siger Nina Brandt Jacobsen, projektleder ved de fire øhavs-kommuners Naturturisme i Svendborg.

Nina Brandt Jacobsen oplyser, at opdaterede kort vil blive ophængt i havnene op til sejlersæsonen 2018. Samtidig vil det blive tydeliggjort, at det kun er havne med i samarbejdet, der optræder på kortet.

- Alle havne har et tilbud om at melde sig ind, understreger Nina Brandt Jacobsen.

- Jeg mener ikke, at det er et problem, at de ikke-tilmeldte havne mangler på kortet. Sejlere har jo mange andre kilder til at finde rundt i Øhavet med, påpeger Nina Brandt Jacobsen.

Når havne melder sig til samarbejdet får de en planche og et flag og kan trække på rådgivning indenfor fx investeringer, udvikling og potentiale for vækst. Desuden fik havnene eksponering på den nyligt overståede Hanseboot i Hamborg, oplyser Nina Brandt Jacobsen.

Et eksemopel på et øhavnskort, som det ser ud aktuelt i Rudkøbings lystbådehavn.  Strynboer er faldet over, at deres ø på kortet fremstår uden anløbsmulighed for lystbåde. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Et eksemopel på et øhavnskort, som det ser ud aktuelt i Rudkøbings lystbådehavn. Strynboer er faldet over, at deres ø på kortet fremstår uden anløbsmulighed for lystbåde. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Øboer: Hvorfor mangler vores havn på kortet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce