KOØJET

Sommerens populære øhop-ture fra Svendborg til Skarø, Hjortø, Drejø, Lyø og Avernakø skal sejles af Sea Hawk - et hurtigt flerskrogs-fartøj fra Hirtshals.

En hurtig katamaran vil sommeren igennem blive et dagligt indslag i trafikken i Det Sydfynske Øhav. Katamaranen Sea Hawk hører ellers hjemme i Hirtshals i det nordjyske. Herfra sejler den bl. a. lystfiskere, dykkere og turister ud i Nordsøen.

Med premiere den 24. juni er Sea Hawk nu chartret af Svendborg Havn i to måneder. Den solgule katamaran skal sejle i anden sæson af de populære øhop-ture. Sidste år blev sejladserne gennemført af kommunens egen Hjortøboen. Med indsættelsen af Sea Hawk øges kapacitet og hastighed på øhop-turene rundt til Skarø, Drejø, Hjortø, Lyø og Avernakø.

- Sea Hawk har været her på en prøvesejlads. Den er rigtig fin til formålet, siger havnemester Hans Søby, Svendborg til Koøjet.

Hans Søby har haft forskellige andre fartøjer inde i billedet. Han er glad for, at det blev Sea Hawk:

- Den er sikker, økonomisk og publikum har god udsigt fra enten agterdækket, flybridgen eller inde i salonen.

Øhop-turene er støttet af de offentlige LAG-midler og har til formål at binde Det Sydfynske Øhav sammen samt at give turister og fastboende en oplevelse. Projektet gennemføres i samarbejde med Faaborg-Midfyn Kommune og Færgesekretariatet på Ærø.

Sea Hawk skal sejle fire ørundture daglig. Turene bookes på www.ø-hop.dk.

Den 14 meter lange katamaran er bygget hos Power Catamarans i England i 2011. Med to Iveco-diesel på hver 450 hk er topfarten 30 knob. I øhop-sejladserne vil marchfart ligge på omkring 20 knob, oplyser Hans Søby. Katamaranen kan medtage 12 passagerer.

Sea Hawk ejes af Michael Jensen fra Sea Express Service i Hirtshals. Rederen selv og en makker skal sejle fartøjet i Det Sydfynske Øhav. Helt fremmed farvand er det ikke for skipper Michael Jensen. Han er uddannet på Marstal Navigationsskole.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".