Luksus-klassiker i Svendborg: Yacht til 12 mio kr.

Ud for Fremtidsfabrikken ved Jessens Mole i Svendborg havde denne 75 fods Riva Venere gjort fast. Brugtprisen ligger på omkring 12 mio. kroner. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Luksus-klassiker i Svendborg: Yacht til 12 mio kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En motor-yacht på 75 fod fra Monaco er på sommerbesøg på Fyn. Brugtprisen på sådan en Riva Venere er 12 millioner kroner.

Hver sommer trafikerer tusinder af lystbåde ind og ud ad havnene i bl. a. Det Sydfynske Øhav - fra sejl og motorbåde på en snes fod og op til den helt vilde luksus. I den sidste kategori hører en af denne uges gæste-liggere i Svendborg havn. Langs kajen ved Jessens Mole lå en blåsort motoryacht af det legendariske, italienske luksus-fabrikat, Riva.

Svendborg-gæsten var på 75 fod, små 25 meter. Hjemhavn er rigmands-paradiset Monaco ved Middelhavskysten. Yachtens navn er Aumichakiad, og af hækpartiet kunne læses, at dens ejer er medlem af yachtklubben dernede, YCM.

Yachten er en Riva Venere. I følge flere yachtbureaers salgslister ligger brugtprisen omregnet på omkring 12 mio. kroner. Det er helt overflødigt at notere, at Riva'en er pakket med al tænkelig luksus og elektronik. I flere af annoncerne fremhæves det tilmed, at den udbudte yacht altid er sejlet af en kaptajn.

Fremad kan Riva'en også komme. Marchfart ligger op omkring 25 knob. Med gashåndtaget i bund står loggen på 33 knob. Trækkraft er to styk 1500 hestes MTU-diesel.

Med en historie, der går mere end 150 år tilbage, er Riva ikke mindst kendt for sin skinnende mahogni-speedbåde fra 1960'erne. Sådan en kan i øvrigt permanent opleves i Svendborg. Speedbåden fra 1968 funkler i samlingen i Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

Luksus-klassiker i Svendborg: Yacht til 12 mio kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce