KOØJET

Op mod 60 smukke lystfartøjer fra Tyskland holdt for tredje år i træk en gemytlig kapsejlads og vakte beundrende blikke på Jessens Mole.

Sejladsen er tysk, navnet er engelsk og målet er Svendborg.

For tredje år i træk står organsiationen Freundeskreis Klassische Yachten som arrangør af sejladsen The Run. Op mod 60 både deltog og satte dermed ekstra kolorit på Havnens Dag lørdag i Svendborg.

De smukke, klassiske både afsejlede fredag aften fra positioner i det nordtyske. Starterne gik fra Femern, udmundingen af fjorden Slien, Kiel samt Flensborg. Eneste danske deltager var Tom Andersen, Svendborg i 38 kvm-spidsgatteren Saga bygget i Marstal i 1943. Tom Andersen og hans gast startede fra Schleimünde.

En familie fra Kiel sejlede til Svendborg i en tilsvarende båd, Utzon-spidsgatteren Astral bygget i 1937 i Bandholm på Lolland. Skipper og bestyrelsesmedlem i Freundeskreis Klassische Yachten, Jens Burmester oplyser, at familien har haft båden i ti år:

- Den var virkelig et restaureringsprojekt, fortæller Jens Burmester, mens han bl. a. viser Koøjets udsendte bådens jernsejl, en velpasset Marstal-motor.

Jens Burmester, fru Claudia Oelstorf og sønnen Sven Hofmann afgik fra Kiel fredag kl. 21.15. De passerede mållinjen ved Rantzausminde havn lørdag kl. 06.38:

- En fin sejltur, men i et noget blandet vejr, siger Jens Burmester, der havde brug for en dags-lur før Koøjet blev inviteret om bord til kaffe i cockpittet.

The Run er en både gemytlig og populær sejlads. Den blev fuldtegnet på kun to dage. Begrænsningen sættes af, hvor mange der kan være til lørdagens fest i Borgerforeningens guldsal.

- Svendborg er et fint mål for sejladsen. Det vil vi fastholde, siger Jens Burmester.

Blandt de største både i årets The Run var 12-Meteren Anita fra 1938 og Abeking & Rasmussen-yawlen Germania VI - tegnet til Krupp-familien og verdens første helsvejsede lystbåd af aluminium.

Lørdag eftermiddag blev sejlerne af museumsleder Martin Stockholm vist rundt i Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".