Kendt sydfynsk profil i bådbranchen gearer ned efter 55 år

Yachtbroker Fyn i stærk opstilling: Bjarne Huusfeldt (t.v.), August Synnestvedt, Anders Gerhardt-Hansen og Mikkel Synnestvedt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Kendt sydfynsk profil i bådbranchen gearer ned efter 55 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjarne Huusfeldt stopper hos Yachtbroker og to nye ansigter kom ind hos bureauet på Svendborg havn.

For 55 år siden gik Bjarne Huusfeldt i lære hos bådebygmester Ejvind Henningsen i Rantzausminde.

Nu er yachtmægleren fra Thurø tæt på 72 år, og tiden mærkes inde til at nedtone et langt liv i bådbranchen.

I Bjarne Huusfeldts historie med både indgår arbejde hos lokale maritime virksomheder som Ring-Andersen, Walsted og Thurøbund Yacht samt ti år som sælger hos Bianca Yacht i Rudkøbing. Derefter fulgte 34 år som selvstændig med Fyns Yachtbureau.

For seks år siden solgte Bjarne Huusfeldt sit yachtbureau til kollegaen Mikkel Synnestvedt fra Yachtbroker Fyn på Frederiksøen i Svendborg. Og Bjarne Huusfeldt fulgte så at sige med i handelen:

- Jeg troede, at jeg som en overgang skulle være her et par år, og nu er der så snart gået syv år, konstaterer Bjarne Huusfeldt.

Selvom den erfarne yachtmand går fra borde, slipper han ikke helt branchen. Bjarne Huusfeldt vil stadig under firmanavnet BH-Yachtkonsulenten tilbyde uvildig rådgivning ved syn, skøn og vurdering af både.

I fritiden kommer båd nu til at fylde mere, end det har gjort i de senere år. Bjarne Huusfeldt sejler Albin Ballad, og det er planen, at den fra næste sæson skal ud og have nogle friske sømil på kølen.

Samtidig med Bjarne Huusfeldts afmønstring præsenterer Yachtbroker et par nye ansigter.

Den ny generation om bord er indehaverens søn, den 24-årige August Synnestvedt. Han har i følge sin far fået bådbranchen ind med modermælken og i et års tid haft en trainee-funktion i firmaet.

Ny om bord er også Anders Gerhardt-Hansen, Svendborg. Han kommer fra en stilling i landbrugsvirksomheden Big Dutchman, men har i øvrigt sejlet i "næsten alt". I dag foretrækker Anders Gerhardt-Hansen OK-jollen og stiller ofte op til stævner.

Yachtbroker Fyn siger farvel til Bjarne Huusfeldt og goddag til Anders Gerhardt-Hansen og August Synnestvedt ved en reception på Danmarks Museum for Lystsejlads mandag den 1. oktober kl. 14-17.

Kendt sydfynsk profil i bådbranchen gearer ned efter 55 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce