Julefrokost på færgen?: Derfor sejlede m/f Marstal ikke den korteste vej til Svendborg

En læser har undret sig: M/f Marstal fulgte ikke -som det fremgår af dette spor fra Marinetraffic.com - sin normale, lige sejlrute.

Julefrokost på færgen?: Derfor sejlede m/f Marstal ikke den korteste vej til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opmærksom svendborgenser bemærkede, at færgen fra Ærøskøbing slog nogle sløjfer undervejs.

En stille lørdag aften ved den digitale skærm hjemme hos John Lundsgaard på Løkketoften i Svendborg:

- Jeg sidder og keder mig lidt og ender derfor på Live Ships Map, skriver John Lundsgaard i en mail til Søsiden-redaktionen.

John Lundsgaard ville lige observere situationen i Det Sydfynske Øhav. Hans opmærksomme blik faldt på kortets markering af sporet - den sejlede rute - for Ærøfærgernes m/f Marstal.

Kort efter afsejlingen fra Ærøskøbing viger m/f Marstal markant fra sin faste rute og drejer bagbord og går nordvest i omkring halvanden sømil i farvandet mellem Ærøs Urehoved og Drejøs sydspids.

Færgen foretager derefter en vendemanøvre, og syd for indsejlingen til Højestene Løb er den igen på normal kurs.

Også længere fremme på ruten slår m/f Marstal en afvigende sløjfe ud for Lehnskov ved indsejlingen til Svendborgsund, fremgår det af sporene på web-sitet Marinetraffic.com.

- Og straks tænker man - "gad vide om der er julefrokost ombord", lyder det fra John Lundsgaard:

- Forklaringen er nok ikke julefrokost, men måske ligger der en anden historie bag, spørger John Lundsgaard.

M/f Marstal måtte undervejs til Svendborg slå nogle ekstra sløjfer. Det er der en forklaring på.  Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
M/f Marstal måtte undervejs til Svendborg slå nogle ekstra sløjfer. Det er der en forklaring på. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Overnatning i Svendborg

Redaktionen kontaktede i første omgang vagthavende på den statslige søredningstjenestes kontrolcenter, JRCC. Vagthavende kunne beroligende oplyse, at centret ikke havde haft gang i eftersøgninger, som måske kunne have involveret m/f Marstal og bragt den udenfor sin normale sejlrute.

Forklaringen på færgens afvigende sejlads får vi fra Ærøfærgernes direktør, Keld Møller:

- Da færgeleje 2 i Ærøskøbing er under ombygning, kan det kun benyttes i godt vejr. Efter at færgen havde sejlet sidste tur, blev det på grund af den kraftige vind besluttet at ligge over for natten i Svendborg. Her er det først muligt at komme ind, når den anden færge er afgået på sidste tur, siger Keld Møller:

- Kaptajnen valgte derfor at få lavet normal natrengøring og samtidig at tilpasse sejladsen til ankomsten i Svendborg, forklarer Keld Møller om m/f Marstals uprogrammerede og forlængede ekstra-tur.

Julefrokost på færgen?: Derfor sejlede m/f Marstal ikke den korteste vej til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce